Cambridge Engels

 

 

 

Op Het Streek bestaat de mogelijkheid om in de havo en vwo bovenbouw voor Cambridge English te kiezen. Dit is een unieke kans om te laten zien dat je een uitblinker bent in Engels!

Waarom Cambridge English?

Het Cambridge English-certificate wordt wereldwijd door meer dan 20.000 universiteiten en werkgevers erkend. Het volgen van de lessen en behalen van een certificaat na het examen is dus niet alleen goed voor je vaardigheden in het Engels en voor je zelfvertrouwen, maar ook voor je toekomst!   Het laat zien dat je extra inspanning hebt geleverd, dat je houdt van een uitdaging en dat je Engels spreekt en schrijft op een hoog niveau.

Wie komt er in aanmerking?

In klas 3 havo en vwo is er een voorlichtingsavond voor jou en je ouders om meer te horen over Cambridge English. Uiteraard kan je docent Engels je informatie geven. Als je belangstelling hebt, dan geeft hij of zij ook aan of het iets voor jou is. Engels spreken moet in ieder geval geen probleem voor je zijn, want dat zal je veel moeten doen als je Cambridge English volgt.

Deelname wordt bepaald na een intaketest (lezen, woordenschat en schrijven). Aan de hand van de uitslag van de intaketest en een aantal andere criteria (zoals bepaalde cijfers voor Engels en je complete cijferlijst) maken we bekend of je bent geplaatst voor Cambridge of dat regulier Engels beter voor je is.

FCE en CPE

Op Het Streek volg je na plaatsing voor Cambridge English het vak FCE (havo 4) of CPE (vwo 4 en 5). Er zijn 4 lessen FCE en CPE per week. In die lessen oefen je alle vaardigheden en word je goed getraind en voorbereid op het examen.  Er is een extra ouderbijdrage voor FCE en CPE, in verband met het gebruikte lesmateriaal, een online oefentest en andere zaken.

In juni doe je het FCE examen (havo 4), opgedeeld in een speaking exam op 1 dagdeel en een examen over andere vaardigheden op een andere dag.  In vwo 5 is het examen ook in juni. In april maak je in overleg met de docent de keuze voor een CAE (Cambridge Advanced English) of CPE (Proficiency) examen. De examens zijn niet op school, maar op een locatie die door Cambridge wordt bepaald. Je reist met medeleerlingen hier naar toe. 

Voor de examens worden apart kosten in rekening gebracht bij ouders. Deze kosten zijn voor de Cambridge organisatie die de examens afneemt en nakijkt, voor het certificaat dat je ontvangt en een aantal andere zaken.

Vragen

Voor meer informatie ga naar http://www.cambridgeenglish.org/. Binnen Het Streek kan je met je vragen terecht bij mevrouw Bootsma (tbo@hetstreek.nl) of meneer Van Lenthe (tle@hetstreek.nl).