Het atheneum op de Bovenbuurtweg

Na een jaar in een havo/vwo-brugklas of een vwo-brugklas kun je verdergaan met het atheneum. Het atheneum duurt in totaal zes jaar. Hierna kun je gaan studeren aan een hogeschool (hbo) of universiteit.
Het atheneum is, net als het gymnasium en technasium, onderdeel van het vwo. Wil je meer weten over het gymnasium en technasium, klik dan op de voorgaande linkjes. Op deze pagina en de onderliggende pagina's richten we ons op het atheneum.  

Meer zelfstandigheid

Kom je na de brugklas in atheneum 2 terecht, dan krijg je enkele vakken erbij in je rooster zoals natuurkunde, economie en Duits. We verwachten wel meer zelfstandigheid van je. Het niveau en tempo zullen bij elk vak hoger liggen dan op de havo.
In klas 2 en 3 zijn er meerdere projecten waaraan je meedoet. Om die goed uit te voeren heb je kennis nodig van verschillende vakken. Tegelijkertijd werk je natuurlijk aan je eigen ontwikkeling.

Via de volgende link lees je veel meer over het atheneum op de Bovenbuurtweg. Heb je na het lezen daarvan nog andere vragen of wil je nog meer weten, mail dan naar mevrouw Cillekens, teamleider atheneum/gymnasium onderbouw (aci@hetstreek.nl), of naar meneer Van Lenthe, teamleider atheneum/gymnasium bovenbouw (tle@hetstreek.nl).