Hoera: wij hebben de Zilveren Schoolkantine Schaal!

Bovenbuurtweg
schaal schaal

CSG Het Streek heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. De felbegeerde schaal laat zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Wij hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar, in de vorm van een watertappunt. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

imagesUWVQCV3M_0.jpg

Deze pagina delen