Twee keer mavo op Het Streek


Het Streek biedt leerlingen een mavo-opleiding aan zowel op Het Streek College als op Het Streek Lyceum. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? Hieronder sommen we ze kort en bondig op.

Overeenkomsten

Op beide scholen leiden wij op tot een volwaardig mavodiploma. De verschillen zijn niet meer dan accentverschillen. Daarmee komen we tegemoet aan de verschillende interessen van de individuele leerling.

Verschillen

De accentverschillen geven we hieronder schematisch weer.

Het Streek College: mavo/vmbo-gl Het Streek Lyceum: mavo
ZLN1_3.png DSC_3461_0.JPG

Geen Frans

Je krijgt in de brugklas geen Frans.

Wel Frans

Je krijgt in de brugklas mavo/havo wel Frans.

Vak technologie

Veel praktijkopdrachten in het vak technologie brengen je in aanraking met de beroepenwereld. Wij doen in de brugklas drie loopbaanprojecten om je breed te oriënteren op de learning companies.

Bèta Challenge

Behalve theoretische vakken krijg je in de brugklas mavo/havo ook het vak technologie & toepassing. In de tweede helft van het brugjaar ga je met dit vak aan de slag voor bedrijven in Ede en omgeving.

Vervolgopleidingen

Door de drie loopbaanprojecten in de brugklas doe je kennis op over de vervolgopleidingen en de mogelijkheden van het bedrijfsleven.

Doorstroommogelijkheid

Je maakt deel uit van een school voor mavo, havo en vwo. Na klas 1 of 4 van de mavo kun je doorstromen naar de havo in hetzelfde schoolgebouw.

Doorlopende leerlijnen

Je kunt op de mavo profiteren van doorlopende leerlijnen met het mbo en speciaal met het ROC A12.

Extra aandacht voor vakken

Wil je straks doorstromen naar de havo, dan is het mooi meegenomen dat je goed bent in de vakken Nederlands, Engels en wiskunde. We besteden daaom op de mavo extra aandacht aan deze vakken.

 

Ondernemersroute

Vanaf 3 mavo kan je de Ondernemersroute volgen. Je leert dan onder andere hoe je een eigen bedrijf opzet, hoe je een ondernemersplan maakt en hoe je werkt met aandelen.

Prima aansluiting met mbo

De mavo sluit prima aan op het mbo-onderwijs in de omgeving.

 

 

Doener

Je bent meer een doener dan een denker.

Denker

Je bent meer een denker dan een doener

 

 

 

Deze pagina delen