Informatie over coronamaatregelen voor leerlingen en ouders

Op deze pagina staat alle actuele informatie over de coronamaatregelen bij Het Streek Lyceum.
Wij volgen daarbij de voorschriften vanuit het RIVM.

• Blijf thuis bij klachten en laat je testen
• Was vaak je handen, ook op school
• Hoest en nies in je elleboog
• Schud geen handen, ook niet als leerlingen onderling
• Reinig je handen met de desinfecterende middelen die in elk lokaal aanwezig zijn; maak je tafel indien gewenst schoon
• Bewaar als leerling 1,5 meter afstand ten opzichte van medewerkers van onze school 

Procedure besmetting
Leerlingen die in contact zijn geweest met een positief geteste leerling hoeven niet thuis hoeven te blijven en niet actief gemonitord hoeven te worden. Ze blijven natuurlijk wel thuis bij (milde) klachten en moeten zich dan laten testen.

Nadat leerlingen 24 uur klachtenvrij zijn, mogen zij weer naar school. Leerlingen blijven ook thuis als iemand anders in huis verkouden is en daarnaast ook koorts heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag de leerling weer naar school.

Ziekmelden en thuis blijven
We maken onderscheid bij de ziekmeldingen. We gebruiken voor beide situaties een andere code in Magister.
• thuis blijven vanwege corona gerelateerde klachten, waarbij de leerling wel onderwijs kan volgen.
• andere ziekmeldingen, waarbij de leerling geen onderwijs kan volgen. 

Klachten die op school ontstaan
Leerlingen kunnen verkoudheidsklachten op school krijgen. De docent stuurt de leerling dan naar het verzuimbeheer. De medewerker belt vervolgens een van de ouders. Als er geen sprake is van chronische klachten, bijvoorbeeld vanwege hooikoorts, dan moet de leerling naar huis. 

Onderwijs als een leerling ziek is of in quarantaine zit
Is de leerling thuis vanwege verkoudheidsklachten of omdat hij of zij in quarantaine zit, dan staat in de Magisteragenda wat er per vak gedaan moet worden. Soms kan een fysieke les gestreamd worden; soms staan er te maken opdrachten in Magister.  We gaan ons richten op het streamen van (delen van) lessen, voor zover dat mogelijk is, voor de leerlingen die verplicht thuis moeten blijven. Alle docenten beschikken over een laptop met camera-faciliteiten. Een groot deel van de lokalen was al uitgerust met camera’s. 

Onderwijs als docent met klachten thuis is
Is de docent thuis omdat hij/zij verkouden is, dan probeert hij zo goed mogelijk invulling te geven aan de les vanuit huis. Bij onderbouwleerlingen komt (indien beschikbaar) een toezichthouder in het lokaal, zodat de docent via streaming of andere digitale middelen de leerlingen les geeft. De bovenbouwleerlingen volgen zelfstandig de les zoals aangegeven in de Magisteragenda.

Ventilatie en lesrooster
In de zomervakantie is onze school gecontroleerd en akkoord bevonden. Wel is het advies gegeven om niet alleen tijdens de lessen, maar ook tijdens leswisselingen te ventileren. Daarom is er een (voorlopige) aanpassing aan het rooster, zodat er 5 minuten geventileerd kan worden tussen lessen die niet grenzen aan een pauze. Het kan daardoor frisser zijn in de lokalen en in het schoolgebouw. Een trui of vest meenemen is dan ook verstandig. We houden het binnenklimaat goed in de gaten.

Aangepaste inrichting gebouw
Om anderhalve meter afstand ten opzichte van docenten en andere medewerkers van onze school te kunnen waarmaken, zijn aanpassingen gedaan ten opzichte van de inrichting van voor de zomervakantie. Diverse looproutes zijn aangepast, lokalen zijn anders opgesteld en in veel gevallen voorzien van spatschermen. Ook is het merendeel van de lokalen uitgerust met camera’s, zodat in voorkomende gevallen afstandsonderwijs mogelijk is. De kluisruimte is weer open en ook de catering zal op aangepaste wijze weer producten gaan verkopen.

Informatie
Berichten over corona en de maatregelen versturen we naar leerlingen via hun school-emailadres. Ouders berichten we via Magister op het e-mailadres dat bij ons bekend is. In Magister kunt u dit indien nodig wijzigen bij ‘mijn gegevens’.

FAQ corona

Handige websites
Rijksoverheid en corona
Contact en brononderzoek
GGD Gelderland Midden
VO-raad

 

Deze pagina delen