Een goede start

Een goede start

Natuurlijk moet je de eerste weken op de middelbare school wennen. Je hebt soms wel zes verschillende docenten op een dag. Je krijgt allerlei nieuwe vakken: wiskunde en Frans bijvoorbeeld. Je zit in een nieuwe klas, in een nieuw gebouw. We helpen je graag om je zo snel mogelijk thuis te laten voelen op Het Streek!

Kennismakingsmiddag

Dat begint al met de kennismakingsmiddag die we op woensdag 10 juni 2020 organiseren voor alle nieuwe brugklasleerlingen. Je ziet dan alvast je nieuwe mentor(en) en je nieuwe klasgenoten. Je neemt alvast een kijkje in het schoolgebouw. Zo voelt het allemaal na de zomervakantie hopelijk wat minder spannend!

Introductiedagen

We starten in de brugklas altijd met drie introductiedagen. Tijdens deze introductiedagen doen we allerlei activiteiten met elkaar die bedoeld zijn om je klas en je mentor(en) beter te leren kennen. Dat vinden we belangrijk. We gaan bijvoorbeeld met elkaar survivallen, vlotten bouwen en boogschieten. Of met elkaar naar het zwembad of de bowlingbaan. We doen teambuildingsactiviteiten op ons sportveld: activiteiten die je sámen moet doen.

IMG_7678.jpg

Leren plannen en organiseren

Na de introductiedagen starten de lessen dan echt. Dat is natuurlijk allemaal nieuw: ineens krijg je voor verschillende vakken huiswerk. Dat is in het begin best lastig. Hoe zorg je ervoor dat je alles op tijd afhebt? Hoe moet je eigenlijk Franse woordjes leren? Hoe maak je een samenvatting van geschiedenis? In de les helpen de docenten jou hiermee door aandacht te besteden aan de manier van leren die past bij het vak. Ook de mentoren helpen je hierbij. We werken in de brugklas met de methode ‘Tumult’. In die methode staan allemaal tips voor jou. Die tips helpen je om bijvoorbeeld je agenda goed in te vullen, je huiswerk goed te plannen en op de juiste manier te leren voor je toetsen.

Gewenningsperiode

De eerste weken in de brugklas noemen we ook wel de ‘gewenningsperiode’. Je moet immers overal nog aan wennen. Dat betekent dat je misschien niet weet naar welk lokaal je ook alweer moest. Of welke boeken je mee moest nemen voor een vak. Dat vinden we niet erg. We gaan ervanuit dat je je best doet om het goed te doen! Daarom krijg je bij ons in deze eerste weken bijvoorbeeld de kans om een toets die onvoldoende was, nog eens over te doen. Misschien wist je gewoon nog niet zo goed hoe je moest leren? Je mag het dan nog eens proberen.

Brugklasfeest

We sluiten de gewenningsperiode altijd af met een spetterend schoolfeest, speciaal voor onze brugklasleerlingen. Alle mentoren zijn er dan ook bij. Tijdens het brugklasfeest is er een disco en organiseren bovenbouwleerlingen activiteiten in onze gymzalen. Zo vieren we met elkaar dat we een goede start hebben gemaakt met het eerste schooljaar op Het Streek!

mentoren%20BK.JPG
de mentoren heten je alvast van harte welkom in de brugklas!

 

Deze pagina delen