'Bohemian Rhapsody' tijdens cultuurdagen leerjaar 3

College
Naar Bohemian Rhapsody in Pathé  Naar Bohemian Rhapsody in Pathé

In de activiteitenweek week van 12 t/m 16 oktober 2020 zijn er twee cultuurdagen voor de leerlingen uit leerjaar 3 vmbo-mavo. Tijdens deze dagen starten de leerlingen met opdrachten voor het vak CKV.

CKV staat voor Cultureel Kunstzinnige Vorming. Dit vak is verplicht gesteld door de overheid en moet met een ‘V’ of ‘G’ worden afgerond voor het eind van leerjaar 3. De school heeft ervoor gekozen om dit vak aan te bieden in de vorm van verschillende cultuurdagen.

Donderdag 15 oktober 2020
Op die dag is de kick-off van de cultuurweek. De klassen worden in twee groepen verdeeld. Groep 1 start het 1ste lesuur in het atrium. Hier krijgen de leerlingen uitleg over CKV en het verloop van de week en krijgen zij de allereerste opdracht. Vervolgens gaan de leerlingen het 2de, 3de en 4de lesuur met deze opdracht aan de slag. Groep 2 start het 5de lesuur in het atrium en gaat het 6de, 7de en 8ste uur aan de slag met de opdracht.

Vrijdag 16 oktober 2020
Vandaag brengen de leerlingen een bezoek aan bioscoop Pathé te Ede, natuurlijk met inachtneming van de corona-maatregelen. De leerlingen worden om 09.30 uur bij de bioscoop verwacht voor de film ‘Bohemian Rhapsody’. Daarna weer naar school waar ze aan de slag gaan met de tweede CKV-opdracht die aansluit bij de film die ze hebben bekeken. Wij hopen dat het programma volledig door kan gaan en wensen onze leerlingen en hun begeleiders leerzame cultuurdagen toe.
 

Deze pagina delen