Inspirerende masterclass ondernemen

College
Koen Heiwegen tijdens de masterclass Koen Heiwegen tijdens de masterclass

Woensdag 30 september heeft een groep van 16 leerlingen uit het derde en vierde leerjaar van onze school en het Lyceum een masterclass ondernemen gevolgd via The Boardroom in Ede. De masterclass is gericht op leerlingen uit de bovenbouw die zich interesseren of willen verdiepen in ondernemerschap als mogelijk loopbaanperspectief.

Tijdens die bijeenkomst, georganiseerd door docent economie Matthijs de Weme, maakten de leerlingen kennis met oud-leerling Koen Heiwegen die zijn ondernemerservaringen deelde. Maar dat was het niet alleen. De leerlingen kregen ook de kans om hun eigen ideeën in een 'pressure cooker' uit te werken naar een businesscase. Daarvoor kregen zij tools en handvatten aangeboden. Ook werd gevraagd naar hun passie en hun ondernemende ideeën. Verder gingen zij tijdens deze bijeenkomst met elkaar sparren over elkaars ideeën wat uitmondde in diepgaande discussies over ondernemen. 

Het vervolg van deze inspirerende en ondernemende middag bestaat uit een trainingsprogramma voor geselecteerde leerlingen. De leerlingen die hieraan mogen deelnemen werken drie maanden lang aan hun bedrijfsidee en volgen elke twee weken een training met verschillende inspirators. De inspirators zijn aansprekende jonge lokale ondernemers en professionals die hun kennis, ervaring of skills delen over een specifiek thema. Denk daarbij aan sales, marketing, business-strategieën, andere manier van denken en meer. Aan het eind van het programma krijgen de jongeren de kans om hun definitieve bedrijfsidee te promoten voor een jury om daarmee een investering voor hun bedrijfsidee te winnen. En het mooie: er is nog (beperkt) plaats voor een paar jonge ondernemers die kans willen maken om mee te doen. Ben jij een aankomend ondernemer en wil jij je alsnog aanmelden, klik dan hier. 

Deze pagina delen