Na de zomervakantie de school weer helemaal open!

College
Weer volledig naar school na de zomervakantie Weer volledig naar school na de zomervakantie

Het nieuws dat de middelbare scholen na de zomervakantie weer helemaal open mogen, is bij onze school met gejuich ontvangen. Wij kijken ernaar uit om alle leerlingen na de zomervakantie weer dagelijks op school te zien, les te geven en ondersteuning te bieden.  

Het programma in de laatste weken tot aan de zomervakantie blijft zoals eerder gecommuniceerd. Er komt nog een aparte brief met praktische zaken i.v.m. het inleveren van boeken, laptops en het ophalen van het rapport. Vanaf woensdag 1 juli hoeven de leerlingen onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden. Deze regel blijft wel van kracht tussen leerling en volwassenen en volwassenen onderling. De hygiëne-maatregelen die we nu op school hebben ingesteld, blijven gelden.  

Terugkijkend op de bijzondere coronaperiode doen wij dat met een goed gevoel. We hebben een duidelijke onderlinge verbondenheid tussen leerlingen, ouders/verzorgers en onze school ervaren. Het oppakken van online onderwijs is snel gebeurd. Ondanks dat de combinatie van fysieke en online lessen in deze laatste fase voor de zomervakantie niet altijd eenvoudig bleek, gaf ons dat de mogelijkheid om leerlingen weer op school te zien en te  ondersteunen waar dat nodig was. Onze complimenten zijn voor de leerlingen die plotseling heel ander onderwijs kregen. Zij werden uitgedaagd om de regie te pakken. Dat was voor de ene leerling makkelijker dan voor de ander. Intussen zijn we hard bezig met het organiseren van inhaalprogramma’s en extra ondersteuning voor leerlingen die hiermee geholpen zijn. Dit programma vindt zowel voor als na de zomervakantie plaats. 


 

Deze pagina delen