Ook Robin draagt een mondkapje

College
Robin Bik met mondkapje Robin Bik met mondkapje

Robin Bik is een leerling van klas KM1H. Hij is nog niet zo lang bij ons op school maar voelt zich al goed thuis. We treffen hem in de gang met een keurig zwart mondkapje op. Hij is een van de leerlingen die het dringende advies van de overheid opvolgt om ook op school een mondkapje te dragen.

Sinds gisteren is het ‘verplicht’ een mondkapje te dragen op de gangen, in het atrium en andere ruimtes waar de 1,5 meter tussen leerlingen en medewerkers en medewerkers onderling niet te waarborgen is. In de lessen kan het mondkapje af. In afstemming met de GMR is gekozen om het landelijke dringende advies over te nemen en per direct in te laten gaan. Het is geen wettelijke plicht of schoolregel, wel een nadrukkelijk advies waarbij we ervan uitgaan dat iedereen hier gehoor aan geeft. We verzoeken iedereen in eerste instantie zelf voor een mondkapje te zorgen. 

Robin heeft in ieder geval een fraai exemplaar. Daar heeft zijn moeder natuurlijk voor gezorgd. Hij draagt het trouw in de gangen maar niet in de les. Dat hoeft ook niet. 'In de les is het vervelend met praten,' is zijn ervaring. We wensen Robin veel succes met zijn schoolloopbaan en hopen dat zijn voorbeeld goede navolging krijgt.

 

Deze pagina delen