Start van het nieuwe schooljaar

College
Weer naar school Weer naar school

Deze week is het weer zover: de school gaat weer beginnen. Maar door Corona is alles anders en iets minder vanzelfsprekend dan in andere jaren.

Coronamaatregelen

Wat Corona betreft: leerlingen hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden. Medewerkers en andere volwassenen moeten wel anderhalve meter afstand houden tot elkaar en tot leerlingen. Er is geen mondkapjesplicht maar iedereen die het prettig vindt om wel een mondkapje te dragen, staat het vrij om dat te doen. Bij lessituaties waarbij de onderlinge afstand van anderhalve meter lastiger te handhaven is, heeft de school aanvullende maatregelen genomen zoals spatschermen en mondkapjes voor praktijkdocenten die dat prettig vinden. Daarnaast is de ventilatie gecontroleerd. Het Streek College heeft een gebouw uit 2012 en voldoet aan alle gestelde normen. Daardoor kunnen we onze normale lestijden blijven hanteren.

Eerste schoolweek

De eerste schoolweek staat zoals altijd in het teken van kennismaken. Kennismaken met de klas, met de nieuwe mentor en met het nieuwe cursusprogramma. Daarom vinden er veel mentor- en iop(individueel ontwikkelingsplan)-gesprekken plaats. Daarnaast zijn er activiteiten rond het kennismaken met elkaar en de klas. Op maandagmorgen 31 augustus zijn er bijeenkomsten voor de medewerkers van onze school. In de middag komen de leerlingen voor het eerst weer op school volgens onderstand schema:

14.30 uur: Ontvangst leerlingen praktijkonderwijs leerjaar 2 en hoger
14.30 uur: Ontvangst leerlingen leerjaar 2 vmbo-mavo
15.00 uur: Ontvangst leerlingen leerjaar 3 vmbo-mavo
15.30 uur: Ontvangst leerlingen leerjaar 4 vmbo-mavo

De nieuwe leerlingen van de brugklas vmbo-mavo komen op dinsdag 1 september om 9.00 uur voor het eerst op school en van de brugklas praktijkonderwijs om 12.30 uur. Veel succes, een fijne week en een goed schooljaar gewenst!

 

Deze pagina delen