Week van de veiligheid in de brugklassen

College
Safety first op Het Streek College Safety first op Het Streek College

Deze week vindt onze eerste activiteitenweek plaats. In bijna alle leerjaren staan activiteiten op het programma. In de brugklassen van vmbo en PRO staat alles in het teken van veiligheid. In deze week gaan we naar verschillende aspecten van veiligheid kijken. We maken daarbij onderscheid tussen verkeersveiligheid en sociale veiligheid. 

Verkeersveiligheid: er is een gastles van Team Alert en we controleren in samenwerking met fietsenwinkel Hartman uit Bennekom of alle fietsen in orde zijn om veilig de donkere maanden in te gaan.

Sociale veiligheid: op Het Streek vinden wij het belangrijk om leerlingen al in de brugklas te leren hoe eigen grenzen aangegeven kunnen worden, hoe je om kunt gaan met relaties en wat de invloed van pesten kan zijn. Leerlingen werken aan een lesbrief over het aangaan van relaties en grenzen aangeven en ze leren hoe je veilig gebruik maakt van het internet en de sociale media. Ook vullen alle klassen een vragenlijst in, die inzicht geeft over hoe het gaat met de leerlingen.

De activiteiten vinden plaats op de maandag tot en met donderdag. De vrijdag kan gebruikt worden om leerlingen die nog wat moeten afronden of inhalen op school te laten komen. Wij kijken uit naar de aankomende week en hopen er een groot succes van te maken.
 

Deze pagina delen