Corona-update november

Geplaatst op Categorieën Het Streek College, Het Streek College Pro

Bij de vervroegde persconferentie van vrijdag 26 november heeft de regering aangegeven dat de scholen open mogen blijven. Dat is goed nieuws! Wel zijn er, naast de basisregels, extra maatregelen in de school. Hieronder geven we een beknopte update van alle ontwikkelingen.

Mondkapjes 

Leerlingen en medewerkers zijn vanaf maandag 29 november verplicht een mondkapje te dragen als zij zich door de school bewegen. We hanteren de afspraak ‘bewegen is op’ en ‘zitten is af’. Wij spreken leerlingen aan als zij geen mondkapje dragen of deze niet goed over neus en mond hebben. Deze eerste week is een overgangsweek en kan een mondkapje gratis afgehaald worden bij de receptie. Vanaf maandag 6 december kost een mondkapje 0,50 euro. Het geld gaat net als vorig schooljaar naar een goed doel.

Aanpassingen in het gebouw                                                                                               

Ons gebouw blijkt uitstekend geventileerd. We hanteren daarom het normale rooster en pauzetijden. De lokalen worden gelucht in de pauzes. Leerlingen kunnen in het atrium en ook op de afdelingen pauzes houden zodat we het hele gebouw inzetten. Bij de ingang zijn looproutes aangegeven. Op de gangen en trappenhuizen is het belangrijk rechts te blijven lopen. Daarnaast blijven de basismaatregelen van kracht.

Beslisboom

De beslisboom is per 23 november 2021 aangepast. Via deze link kan men  bepalen of een leerling wel of niet naar school mag.