Coronamaatregelen College

coronamaatregelen

INFORMATIE voor leerlingen en ouders

Op deze pagina staat alle actuele informatie over de coronamaatregelen bij Het Streek College. Wij volgen daarbij de voorschriften vanuit de overheid en het RIVM. Onderaan deze pagina staat een update van de veel gestelde vragen.

Schooljaar 2021 – 2022

Alle leerlingen mogen weer naar school. Leerlingen hoeven onderling geen afstand te houden. Het is wel belangrijk dat altijd anderhalve meter afstand wordt gehouden van docenten en andere medewerkers van onze school. Mondkapjes dragen in gangen en aula is verplicht.

ALGEMENE CORONA (Hygiëne) regels

HET STREEK EDE

Hygiëne op Het Streek

  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen
  • Was vaak je handen, ook op school
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Schud geen handen, ook niet als leerlingen onderling
  • Reinig je handen met de desinfecterende middelen die in elk lokaal aanwezig zijn; maak je tafel indien gewenst schoon
  • Bewaar als leerling 1,5 meter afstand ten opzichte van medewerkers van onze school

Beslisboom

Beoordeel met deze beslisboom 12+ of je wel of niet naar school mag. Deze beslisboom gaat uit van personen met een normale gezondheid, zonder onderliggende ziekten.

ALLEEN Samen VERSLAAN WE CORONA

HET STREEK CORONA UPDATE

ALLEEN Samen VERSLAAN WE CORONA

Zelftesten en quarantaineregels

Wanneer je gevaccineerd bent of je hebt minder dan 6 maanden geleden Corona gehad dan hoef je jezelf niet te testen of in quarantaine na contact met een besmet persoon. Volgens de richtlijnen van de RIVM ben je dan immuun. Wanneer je niet gevaccineerd én geen Corona hebt gehad ben je niet-immuun.
Voor een veilige schoolomgeving is het belangrijk dat medewerkers en leerlingen die niet gevaccineerd zijn of nog geen Corona hebben gehad, twee keer per week een preventieve zelftest uitvoeren. Deze zelftesten worden de eerste week uitgedeeld door de mentoren en kunnen daarna afgehaald worden bij het verzuimbureau. Overigens blijft testen altijd vrijwillig.

1,5 meter afstand

Leerlingen hoeven onderling geen afstand te houden. Het is wel belangrijk dat altijd anderhalve meter afstand wordt gehouden van medewerkers van onze school. Ook blijven de gemaakte afspraken over mondkapjes en hygiënevoorschriften nog steeds van toepassing..

Mondkapjes

Het dragen van een mondkapje is in ons gebouw verplicht wanneer je niet op je vaste plek in het lokaal of een ruimte zit, of wanneer een docent/medewerker hierom vraagt tijdens bijvoorbeeld een practicum of techniekles. De regel is simpel. Zitten/stilstaan is mondkapje af, lopen is mondkapje op. We vragen alle leerlingen zelf een mondkapje mee te nemen naar school. Als je geen mondkapje bij je hebt kun je in de eerste week er één gratis ophalen bij de receptie. Vanaf de tweede schoolweek zullen we, net als vorig jaar, weer €0,50 cent vragen en dit geld doneren aan een goed doel.

Kijk voor meer informatie over mondkapjes binnen het onderwijs op Rijksoverheid.nl

Ziekmelden en thuis blijven

We maken onderscheid bij de ziekmeldingen. We gebruiken voor beide situaties een andere code in Magister.

  • thuis blijven vanwege corona gerelateerde klachten, waarbij de leerling wel onderwijs kan volgen.
  • andere ziekmeldingen, waarbij de leerling geen onderwijs kan volgen.

Ventilatie en lesrooster

Ventilatie In ons gebouw zijn geen extra maatregelen nodig voor de ventilatie. Alle metingen hebben laten zien dat we ruimschoots onder de gestelde ventilatienormen zitten. Op school geldt daarom het normale lesrooster met de normale les- en pauzetijden.

Pauze

Leerlingen wordt gevraagd zoveel mogelijk buiten te pauzeren als het weer dit toelaat. Binnen is het van belang om zoveel mogelijk te verspreiden over het gebouw.

Klachten die op school ontstaan

Leerlingen kunnen verkoudheidsklachten op school krijgen. De docent stuurt de leerling dan naar het verzuimbeheer. De medewerker belt vervolgens een van de ouders. Als er geen sprake is van chronische klachten, bijvoorbeeld vanwege hooikoorts, dan moet de leerling naar huis.

Onderwijs als een leerling ziek is of in quarantaine zit

Is de leerling thuis vanwege verkoudheidsklachten of omdat hij of zij in quarantaine zit, dan staat in de Magisteragenda wat er per vak gedaan moet worden. Soms kan een fysieke les gestreamd worden; soms staan er te maken opdrachten in Magister. We gaan ons richten op het streamen van (delen van) lessen, voor zover dat mogelijk is, voor de leerlingen die verplicht thuis moeten blijven. Alle docenten beschikken over een laptop met camera-faciliteiten. Een groot deel van de lokalen was al uitgerust met camera’s.

Onderwijs als docent met klachten thuis is

Is de docent thuis omdat hij/zij verkouden is, dan probeert hij zo goed mogelijk invulling te geven aan de les vanuit huis. Bij onderbouwleerlingen komt (indien beschikbaar) een toezichthouder in het lokaal, zodat de docent via streaming of andere digitale middelen de leerlingen les geeft. De bovenbouwleerlingen volgen zelfstandig de les zoals aangegeven in de Magisteragenda.

Informatie

Berichten over corona en de maatregelen versturen we naar leerlingen via hun school-emailadres. Ouders berichten we via Magister op het e-mailadres dat bij ons bekend is. In Magister kunt u dit indien nodig wijzigen bij ‘mijn gegevens’.

ALLEEN Samen VERSLAAN WE CORONA

MEEST GESTELDE CORONA VRAGEN

INFO Voor ouders EN leerlingen

Hoe laat beginnen de lessen? Wanneer zijn de toetsweken? Wat doe je als je ziek bent? Hoe leen of verleng je een boek bij de mediatheek? Via deze pagina kom je terecht bij allerlei praktische informatie die van belang is als je leerling of ouder van een leerling van Het Streek Lyceum bent.

BLIJF OP DE HOOGTE

BEKIJK HIER AL HET NIEUWS VAN HET STREEK COLLEGE

NIEUWS
COLLEGE

Het Streek College Journaal. Het laatste nieuws van Het Streek in Ede lees je hier.

SOCIAL MEDIA
COLLEGE

Volg Het Streek College op Facebook en Instagram. Bekijk hier de laatste posts van ons.

AGENDA
COLLEGE

Bekijk de actuele evenementen en agenda van Het Streek. Ontdek wat er te komen staat.

CORONA
MAATREGELEN

Op deze pagina staat alle actuele informatie over de coronamaatregelen bij Het Streek College.

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je direct aan!