Coronamaatregelen Lyceum

coronamaatregelen

INFORMATIE voor leerlingen en ouders

Op deze pagina staat alle actuele informatie over de coronamaatregelen bij Het Streek Lyceum. Wij volgen daarbij de voorschriften vanuit de overheid en het RIVM. Onderaan deze pagina staat een update van de veel gestelde vragen.

Schooljaar 2021 – 2022

Alle leerlingen mogen weer naar school. Leerlingen hoeven onderling geen afstand te houden. Het is wel belangrijk dat altijd anderhalve meter afstand wordt gehouden van docenten en andere medewerkers van onze school. Het dragen van een mondkapje is ook nog verplicht.

ALGEMENE CORONA (Hygiëne) regels

HET STREEK EDE

Hygiëne op Het Streek

  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen
  • Was vaak je handen, ook op school
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Schud geen handen, ook niet als leerlingen onderling
  • Reinig je handen met de desinfecterende middelen die in elk lokaal aanwezig zijn; maak je tafel indien gewenst schoon
  • Bewaar als leerling 1,5 meter afstand ten opzichte van medewerkers van onze school

Beslisboom

Beoordeel met deze beslisboom 12+ of je wel of niet naar school mag. Deze beslisboom gaat uit van personen met een normale gezondheid, zonder onderliggende ziekten.

ALLEEN Samen VERSLAAN WE CORONA

HET STREEK CORONA UPDATE

ALLEEN Samen VERSLAAN WE CORONA

Zelftesten en quarantaine

Met name door het vaccineren is er een andere situatie ontstaan rondom het gebruik van zelftesten en de quarantaineregels. Hiervoor worden de begrippen immuun en niet-immuun gebruikt. Ben je immuun (gevaccineerd of minder dan 6 maanden geleden corona gehad) dan hoef je niet jezelf te testen of in quarantaine na contact met een besmet persoon.
Voor een veilige werkomgeving is het belangrijk dat medewerkers en leerlingen die nog niet immuun zijn twee keer per week een preventieve zelftest uitvoeren. Deze testen worden in de loop van de eerste schoolweek uitgedeeld. In de weken erna geldt dat leerlingen wekelijks maximaal 2 zelftesten gratis mogen afhalen bij de receptie als ze deze nodig hebben. Overigens blijft testen altijd vrijwillig.
Het risicogericht testen is komen te vervallen.

Bij een eventuele corona-uitbraak volgen we het advies van de GGD. Voor niet-immune personen geldt een quarantaineplicht na contact met een besmet persoon.

Mondkapjes

Het dragen van een mondkapje is verplicht voor leerlingen en medewerkers. Dit geldt in alle situaties waar de 1,5 meter tussen leerling en docent niet te waarborgen is, zoals op gangen, in de aula en in enkele (praktijk)lessituaties. In de lessen mag het mondkapje af. Ook hoeft het mondkapje niet op als leerlingen in de aula zitten om bijvoorbeeld hun boterham op te eten.

Wij spreken leerlingen aan als zij geen mondkapje dragen. Wanneer een leerling geen mondkapje bij zich heeft, haalt hij of zij er één bij de receptie. Een leerling die een mondkapje weigert te dragen, wordt naar huis gestuurd. Hij of zij volgt dan thuis het onderwijs op afstand. Het niet volgen van onderwijs op afstand wordt aangemerkt als onttrekking aan het onderwijs.

Het openhouden van de scholen is voor de doorgaande ontwikkeling van alle jongeren, en vooral voor jongeren in een kwetsbare situatie, ontzettend belangrijk.

Kijk voor meer informatie over mondkapjes binnen het onderwijs op Rijksoverheid.nl

Ziekmelden en thuis blijven

We maken onderscheid bij de ziekmeldingen. We gebruiken voor beide situaties een andere code in Magister.

  • thuis blijven vanwege corona gerelateerde klachten, waarbij de leerling wel onderwijs kan volgen.
  • andere ziekmeldingen, waarbij de leerling geen onderwijs kan volgen.

Klachten die op school ontstaan

Leerlingen kunnen verkoudheidsklachten op school krijgen. De docent stuurt de leerling dan naar het verzuimbeheer. De medewerker belt vervolgens een van de ouders. Als er geen sprake is van chronische klachten, bijvoorbeeld vanwege hooikoorts, dan moet de leerling naar huis.

Onderwijs als een leerling ziek is of in quarantaine zit

Is de leerling thuis vanwege verkoudheidsklachten of omdat hij of zij in quarantaine zit, dan staat in de Magisteragenda wat er per vak gedaan moet worden. Soms kan een fysieke les gestreamd worden; soms staan er te maken opdrachten in Magister. We gaan ons richten op het streamen van (delen van) lessen, voor zover dat mogelijk is, voor de leerlingen die verplicht thuis moeten blijven. Alle docenten beschikken over een laptop met camera-faciliteiten. Een groot deel van de lokalen was al uitgerust met camera’s.

Onderwijs als docent met klachten thuis is

Is de docent thuis omdat hij/zij verkouden is, dan probeert hij zo goed mogelijk invulling te geven aan de les vanuit huis. Bij onderbouwleerlingen komt (indien beschikbaar) een toezichthouder in het lokaal, zodat de docent via streaming of andere digitale middelen de leerlingen les geeft. De bovenbouwleerlingen volgen zelfstandig de les zoals aangegeven in de Magisteragenda.

Ventilatie en lesrooster

In de zomervakantie is onze school gecontroleerd en akkoord bevonden. Wel is het advies gegeven om niet alleen tijdens de lessen, maar ook tijdens leswisselingen te ventileren. Daarom is er een (voorlopige) aanpassing aan het rooster, zodat er 5 minuten geventileerd kan worden tussen lessen die niet grenzen aan een pauze. Het kan daardoor frisser zijn in de lokalen en in het schoolgebouw. Een trui of vest meenemen is dan ook verstandig. We houden het binnenklimaat goed in de gaten.
Daarnaast vragen wij leerlingen om, als het weer dit toelaat, zoveel mogelijk buiten te pauzeren.

Aangepaste inrichting gebouw

Om anderhalve meter afstand ten opzichte van docenten en andere medewerkers van onze school te kunnen waarmaken, zijn aanpassingen gedaan ten opzichte van de inrichting van voor de zomervakantie. Diverse looproutes zijn aangepast, lokalen zijn anders opgesteld en in veel gevallen voorzien van spatschermen. Ook is het merendeel van de lokalen uitgerust met camera’s, zodat in voorkomende gevallen afstandsonderwijs mogelijk is. De kluisruimte is weer open en ook de catering zal op aangepaste wijze weer producten gaan verkopen.

Excursies, reizen en bijeenkomsten

Per activiteit bekijken we of en hoe deze door kan gaan. Hierover ontvangen leerlingen en ouders apart bericht.

Informatie

Berichten over corona en de maatregelen versturen we naar leerlingen via hun school-emailadres. Ouders berichten we via Magister op het e-mailadres dat bij ons bekend is. In Magister kunt u dit indien nodig wijzigen bij ‘mijn gegevens’.

ALLEEN Samen VERSLAAN WE CORONA

aangepaste lestijdentabel

BEKIJK JOUW LESUREN TIJDENS CORONA

1e uur 08.30 – 09.15 uur
Ventilatiepauze 5 minuten
2e uur 09.20 – 10.05 uur
Pauze 10.05 – 10.15 uur
3e uur 10.15 – 11.00 uur
Ventilatiepauze 5 minuten
4e uur 11.05 – 11.50 uur
Pauze (kl.1+2) 11.50 – 12.15 uur
5e uur (kl.3,4,5,6) 11.50 – 12.35 uur
Pauze (kl.3,4,5,6) 12.35 – 13.00 uur
5e uur (kl.1,2) 12.15 – 13.00 uur
6e uur 13.00 – 13.45 uur
Ventilatiepauze 5 minuten
7e uur 13.50 – 14.35 uur
Pauze 14.35 – 14.40 uur
8e uur 14.40 – 15.25 uur
Ventilatiepauze 5 minuten
9e uur 15.30 – 16.15 uur

BLIJF OP DE HOOGTE

BEKIJK HIER AL HET NIEUWS VAN HET STREEK LYCEUM

NIEUWS
LYCEUM

Het Streek Lyceum Journaal. Het laatste nieuws van Het Streek in Ede lees je hier.

SOCIAL MEDIA
LYCEUM

Volg Het Streek Lyceum op Facebook en Instagram. Bekijk hier de laatste posts van ons.

AGENDA
LYCEUM

Bekijk de actuele evenementen en agenda van Het Streek. Ontdek wat er komen gaat.

NIEUWBOUW
LYCEUM

De voorbereidingen voor het nieuwe gebouw van Het Streek Lyceum zijn in volle gang.

CORONA
MAATREGELEN

Op deze pagina staat alle actuele informatie over de coronamaatregelen bij Het Streek Lyceum.

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je direct aan!