Bring Your Own Device (BYOD)

 

Meteen vanaf de brugklas nemen alle leerlingen op Het Streek Lyceum een device mee naar de les. Een device is op het Streek Lyceum een laptop. In (een deel van) de les wordt het device gebruikt als ondersteuning van het onderwijs. 

Verschillende vakken maken bijvoorbeeld gebruik van een digitaal werkboek. Je kunt zo in je eigen tempo werken. Een ander voordeel is dat je direct feedback krijgt: is je antwoord goed of fout? Hoe zou je het kunnen verbeteren? Ook tijdens de instructie maken docenten regelmatig gebruik van de devices. Je werkt bijvoorbeeld met het programma LessopUp, waarin je filmpjes kunt bekijken, vragen kunt beantwoorden en opdrachten kunt maken. Zo leren we jou 21
ste-eeuwse vaardigheden aan als (digitaal) samenwerken, creatief en kritisch denken.  

 Streek%20College%20Fotografie-174.jpg

Het Streek Lyceum werkt samen met The Rent Company. The Rent Company verstrekt devices via een huurkoopconstructie, waardoor ouders voor een vast bedrag per maand een device kunnen aanschaffen. Ouders van leerlingen in de brugklassen worden in het voorjaar nader geïnformeerd over het BYOD-project en over de mogelijkheden tot aanschaf van een device via The Rent Company.

Voor meer informatie over huur of koop via The Rent Company, kijk hier.
Voor veel gestelde vragen, kijk hier.

 

 

Deze pagina delen