Havo

De havo op Het Streek Lyceum

Na een jaar in een mavo/havo- of havo/vwo-brugklas kun je verdergaan met de havo. De havo duurt in totaal vijf jaar. Na de havo kun je gaan studeren aan een hogeschool (hbo) of doorstromen naar het vwo.

Op de havo krijg je bij ons volop ruimte om te kiezen en om te ontdekken waar je goed in bent. Zo kun je het technasium en GeoFuture op havoniveau volgen. In de tweede en derde klas kun je het vak cultuur en media kiezen. Al in de brugklas maak je kennis met deze vakken.

BYOD: Bring Your Own Device

Vanaf havo 2 nemen alle leerlingen op Het Streek Lyceum een device mee naar de les. Een device is een laptop of chromebook. In (een deel van) de les wordt het device gebruikt als ondersteuning van het onderwijs.  Verschillende vakken maken bijvoorbeeld gebruik van een digitaal werkboek. Je kunt zo in je eigen tempo werken. Een ander voordeel is dat je direct feedback krijgt: is je antwoord goed of fout? Hoe zou je het kunnen verbeteren? Ook tijdens de instructie maken docenten regelmatig gebruik van de devices. Je werkt bijvoorbeeld met het programma LessopUp, waarin je filmpjes kunt bekijken, vragen kunt beantwoorden en opdrachten kunt maken. Zo leren we jou 21ste-eeuwse vaardigheden aan als (digitaal) samenwerken, creatief en kritisch denken.  

Het Streek werkt samen met The Rent Company. The Rent Company verstrekt devices via een huurkoopconstructie, waardoor ouders voor een vast bedrag per maand een device kunnen aanschaffen. Ouders van leerlingen in de brugklassen mavo/havo en havo/vwo worden in het voorjaar nader geïnformeerd over het BYOD-project en over de mogelijkheden tot aanschaf van een device via The Rent Company.

Profielkeuze halverwege leerjaar 3

In havo 3 maak je een profielkeuze voor de bovenbouw. Je mentor en de decaan begeleiden je bij het maken van deze keuze. Je moet kiezen uit één van de volgende profielen:

  • Cultuur en Maatschappij (C&M)
  • Economie en Maatschappij (E&M)
  • Natuur en Gezondheid (N&G)
  • Natuur en Techniek (N&T)

Door goed te kijken en na te denken over waar je (niet) goed in bent en over wat je na de middelbare school wilt gaan doen, bepaal je het profiel dat je kiest. Naast het gekozen profiel heb je ruimte om één of meerdere andere vakken te kiezen.

Als je meer wilt weten over de bovenbouw van de havo op Het Streek, lees dan hier verder.

Heb je nog vragen over de havo op Het Streek Lyceum, neem dan gerust contact op met de teamleider havo onderbouw, mevrouw Keizer (jkz@hetstreek.nl) of met de teamleider havo bovenbouw, meneer Vos (hvo@hetstreek.nl).

 

Deze pagina delen