Vwo

Het vwo op Het Streek Lyceum


Na een jaar in een havo/vwo-brugklas of een vwo-brugklas kun je verdergaan op het vwo. Het vwo duurt in totaal zes jaar. Hierna kun je gaan studeren aan een hogeschool (hbo) of universiteit.

Op het vwo kun je op Het Streek verschillende leerstromen volgen: het vwo, het gymnasium en het technasium.

Ook voor hoogbegaafde leerlingen heeft Het Streek Lyceum veel te bieden. Je volgt ons talentontwikkelprogramma (TOP), waarbij je een persoonlijke mentor krijgt en interessante workshops volgt, bijvoorbeeld over je mindset.
Wil je hier meer over weten? Kijk hier.

Meer zelfstandigheid

Kom je na de brugklas in vwo 2 terecht, dan krijg je enkele vakken erbij in je rooster, zoals natuurkunde (nask) en Duits. Het tempo en het niveau zullen bij elk vak hoger liggen dan in de brugklas. We verwachten steeds wat meer zelfstandigheid van je. Daarnaast word je uitgedaagd om kritisch te denken. In vwo 2 en 3 vinden allerlei projecten plaats. Je leert hierin samenwerken. Je betrekt de kennis van verschillende vakken bij het project en leert reflecteren op je eigen leerproces.

Profielkeuze halverwege leerjaar 3

In vwo 3 maak je een profielkeuze voor de bovenbouw. Je mentor en de decaan begeleiden je bij het maken van deze keuze. Je moet kiezen uit een van de volgende profielen:

  • Cultuur en Maatschappij (C&M);
  • Economie en Maatschappij (E&M);
  • Natuur en Gezondheid (N&G);
  • Natuur en Techniek (N&T).

Door goed te kijken en na te denken over waar je (niet) goed in bent en wat je na school wil doen, bepaal je het profiel dat je kiest. Niet alle vakkencombinaties zijn mogelijk, dus laat je goed voorlichten.

Als je meer wilt weten over de bovenbouw van het vwo op Het Streek Lyceum, lees dan hier verder.

Heb je nog vragen over het vwo op Het Streek Lyceum, neem dan gerust contact op met de teamleider vwo onderbouw, meneer Adriaens (rad@hetstreek.nl) of met de teamleider vwo bovenbouw, meneer Van Lenthe (tle@hetstreek.nl). 

 

Deze pagina delen