Begeleider Passend Onderwijs

CSG Het Streek is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in de gemeente Ede. Wij verzorgen op twee locaties een breed palet aan onderwijsvormen, van praktijkonderwijs tot gymnasium. Vanwege de centrale ligging aan de A12 en vlakbij station Ede-Wageningen is onze school goed bereikbaar.

Het Streek College aan de Zandlaan biedt praktijkonderwijs, vmbo en mavo en staat bekend om de fijne sfeer en de persoonlijke begeleiding van onze leerlingen. ‘Samen leren, samen leven!’ is het motto van onze school. Samen leren betekent dat we leren door theorie en in de praktijk, samen leven betekent dat we oog hebben voor elkaar en onze omgeving. Word jij één van ons die elke dag vol enthousiasme onze leerlingen écht ziet en begeleidt in hun ontwikkeling?

Wij zijn voor het Praktijkonderwijs op zoek naar een Begeleider Passend Onderwijs (0,6 – 1,0 fte)

Wat vragen we van jou?
We zijn op zoek naar een BPO’er met kennis van zowel internaliserend- als externaliserend gedrag. Binnen de school signaleer je en koppel je terug aan de mentor, zodat er preventief kan worden aangesloten bij de ondersteuningsbehoefte van de leerling. Je maakt als BPO’er onderdeel uit van het zorgteam binnen het Praktijkonderwijs waarin je signalen deelt en adviseert in passende ondersteuning. Voor deze vacature is ervaring in het Speciaal Onderwijs een pré.

We zijn op zoek naar een BPO-er met de volgende algemene profielkenmerken:

  • opleiding en aantoonbare scholingen in het begeleiden van leerlingen met een (extra) ondersteuningsbehoefte vanuit handelingsgericht werken en het OPP;
  • kennis en ervaring in het werken met jongeren met een lichtverstandelijke beperking;
  • goed kunnen observeren en analyseren van gedragskenmerken en de eigenschappen hiervan kunnen vertalen naar handelingsgerichte interventies;
  • goede communicatieve vaardigheden waardoor je op een laagdrempelige manier in contact komt met de leerling;
  • een stressbestendige en flexibele werkhouding;
  • kunnen sturen en coachen op executieve functies;
  • advies kunnen geven voor realistische en gedragen werkvormen in de klas;
  • opp’s op kunnen stellen en zich bezig houden met de nieuwe aanmeldingen en zij-instromers.
  • Coördineren van de inzet time-out in samenspraak met ondersteuningscoördinator.
  • past binnen de Christelijke identiteit van de school;

Wat krijg je bij ons?
Samen leren doen niet alleen de leerlingen. Naast ruimte voor persoonlijke ontwikkeling is er voor docenten ook scholing die we gezamenlijk inzetten, gericht op schoolbrede thema’s. We geven hierbij onze drie kernbegrippen, ruimte, vertrouwen en verantwoordelijkheid, steeds meer inhoud. Daar profiteren al onze leerlingen en medewerkers van.

CSG Het Streek is lid van de Gelderse Onderwijsvallei (GOV) en is opleidingsschool voor de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Wageningen Universiteit (WUR). Onze schoolopleiders zorgen ervoor dat je zo goed mogelijk begeleid wordt bij de start op onze school!

Wij bieden een tijdelijke, uitdagende baan met uitzicht op een vast dienstverband. Inschaling vindt plaats volgens de CAO voor het voortgezet onderwijs en op basis van werkervaring. Bij Het Streek College geldt een arbeidsmarkttoelage.

CSG het Streek heeft een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Zo kun je gebruik maken van FiscFree®, extra secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel (bijvoorbeeld voor de aanschaf van een fiets, laptop of sportschoolabonnement).

Informatie
Heb je nog vragen? Onze ondersteuningscoördinator Laura Romp geeft je graag antwoord. Zij is bereikbaar via lrp@hetstreek.nl. Solliciteren kan tot en met 15 december 2023 via Meesterbaan.

Deel deze vacature

WAAR KOM JE TE WERKEN?

Met deze baan kom je te werken op Het Streek College Pro, Zandlaan 25, Ede