De eerste excursie van de brugklas

Zandlaan
De Scheg: zwemmen en schaatsen De Scheg: zwemmen en schaatsen

Op vrijdag 18 oktober staat de eerste activiteit voor de brugklas gepland. Als afsluiting van de eerste activiteitenweek gaan de leerlingen van leerjaar 1 en 2 naar De Scheg in Deventer waar ze kunnen schaatsen of zwemmen.

Vooral de leerlingen van leerjaar 1 zijn daar wel aan toe. Na de eerste week die helemaal in het teken stond van introductie en elkaar leren kennen was het tijd voor het leren. Natuurlijk was dat ook weer wennen met nieuwe vakken en nieuwe docenten. Volgens de heer Kraaijeveld zijn ze inmiddels aardig gewend, sommigen moeten zelfs al een beetje worden afgeremd. Gelukkig dat er dan een activiteit is waar ze hun energie in kwijt kunnen. 

De excursie naar Deventer staat ieder jaar op het programma van de brugklas. De leerlingen moeten vooraf kiezen of ze gaan zwemmen of schaatsen. Voor het zwemmen moet je wel een zwemdiploma hebben, voor het schaatsen heb je geen diploma nodig; je moet alleen een beetje kunnen schaatsen. De een zal daar beter in zijn dan de ander maar met een beetje goeie wil gaat dat wel lukken. Veel plezier bij dit eerste uitstapje!

Deze pagina delen