De Kanjers van de Zandlaan !

Zandlaan
Kanjermunten van ZK2K Kanjermunten van ZK2K

Sommige christenen bereiden zich voor op Pasen door aandacht te besteden aan de 40-dagentijd. Vaak is dit dan een periode van vasten en bezinnen. Het Streek is een christelijke school en de locatie Zandlaan geeft daar op zijn eigen bijzondere manier invulling aan.

Vasten kun je op allerlei manieren invullen. Om stil te staan bij de paasgedachte doen onze leerlingen mee aan het 40-dagenkanjertijd-project. Het doel van dit project is om leerlingen in beweging te zetten net iets extra’s te doen voor een ander. We willen dat leerlingen nadenken over het naleven van omgangsvormen, geschreven en ongeschreven regels binnen de school én daarbuiten. Natuurlijk kent de Zandlaan een aantal strafmaatregelen als leerlingen zich niet aan de regels houden. Tijdens de 40-dagenkanjertijd voegen we daar op positieve wijze iets aan toe door het belonen van goed gedrag tijdens de 40-dagenkanjertijd. Veertig dagen lang wordt bovengemiddeld positief gedrag beloond door het uitreiken van Kanjermunten.                                                          

Kanjermunt_1.jpg

Een Kanjer is iemand die het goede voorbeeld durft te geven.  Het gaat om een opvoedkundige beloning voor goed gedrag. De uitgereikte munten worden per klas verzameld in potjes. Op die manier sporen klasgenoten elkaar aan om op een positieve manier op te vallen. Ook de mentor stimuleert de leerlingen om mee te doen door leerlingen te laten vertellen hoe zij munten hebben verdiend. Het competitie-element tussen de klassen onderling daagt leerlingen uit om hun beste beentje voor te zetten.

De start van de 40-dagenkanjertijd was op woensdag 6 maart. De actie blijkt een groot succes. Leerlingen zijn druk bezig met het verzamelen van munten. Klas ZK2K spant de kroon met op dit moment meer dan 30 munten in hun potje. Tijdens de paasviering op vrijdag 19 april zal de klas met het meeste aantal munten bekend worden gemaakt. Die klas met het ‘hoogste Kanjergehalte’ zal daar natuurlijk voor beloond worden. Niet in de vorm van een cadeau, maar in de vorm van een leuke, spannende en leerzame ervaring.

 

 

 

Deze pagina delen