De maatschappelijke stage in leerjaar 2

Zandlaan
De handen ineenslaan De handen ineenslaan

Het Streek locatie Zandlaan heeft besloten door te gaan met de maatschappelijke stage. Bij een maatschappelijke stage lopen leerlingen als vrijwilliger mee in een non-profitorganisatie of een vrijwilligersorganisatie. Kort gezegd is de maatschappelijke stage vrijwilligerswerk. Leerjaar 2 zal dit jaar een maatschappelijke stage lopen. Daarnaast zal er tijdens de lessen aandacht worden besteed aan vrijwilligerswerk.

Een maatschappelijke stage is anders dan een beroepsstage. Een beroepsstage doe je voor jezelf om je te oriënteren op een beroep; de maatschappelijke stage doe je voor anderen en voor de samenleving. Voor een beroepsstage krijg je soms een vergoeding, voor de maatschappelijke stage niet. Een beroepsstage kun je bij een commercieel bedrijf doen. Bij een maatschappelijke stage mag dit niet. Meestal wordt er stage gelopen bij een niet-commerciële organisatie (bv. school of verzorgingstehuis) of vrijwilligersorganisatie (sportclub of instelling).

Leerlingen moeten zelf hun stage zoeken. Het makkelijkste is dat de leerling contact opneemt met een instelling waar ze iemand kennen. Ze moeten hun stage regelen via het netwerk van hun ouders. Leerlingen moeten 20 uur stage lopen. Het is mogelijk om maximaal drie dagen onder schooltijd stage te lopen. Dit mag alleen op 15, 16 en 17 oktober. Donderdag 18 oktober 2018 worden de leerlingen op school verwacht voor verwerking. Wij wensen onze leerlingen veel succes met deze waardevolle stage.  

 

Deze pagina delen