Het Streek
nieuws

De wintermarkt van mavo-4

07 november 2017

Zeven leerlingen van mavo-4 hebben de handen ineen geslagen voor een groots project dat op 8 december zijn bekroning vindt. Op die dag houden zij een prachtig aangeklede wintermarkt in het atrium van de school. Zij hopen dan natuurlijk dat er veel belangstellenden zullen zijn om te kijken én natuurlijk te kopen. Want alleen kijken, kijken en niet kopen is niet de bedoeling. De opbrengst gaat namelijk naar een goed doel: 'Het Vergeten Kind'.    

De gemengde leerweg

Die zeven leerlingen zijn Carmen, Demian, Britt, Kim, Alia, Koen en Morten en zij doen dat niet alleen omdat zij het leuk vinden en passend bij december, maar ook omdat het een opdracht is vanuit hun vak. Zij volgen allemaal de Gemengde Leerweg met vijf theorievakken en een praktijkvak. Dat praktijkvak heet BGV en dat staat voor Beroeps Gericht Vak en dat is een praktisch vak met veel invalshoeken en facetten. 

De handen ineen

Organiseren is een belangrijk onderdeel van dat vak. In samenspraak met hun docenten mevrouw Goeptar, mevrouw Van Mensvoort en mijnheer Bron kwamen zij met het idee van een wintermarkt. Het is een ambitieus project want zij willen straks maar liefst 25 kramen bemannen met docenten en leerlingen. In die kraampjes van alles wat je op een markt kunt verwachten: zelfgemaakte spullen, overbodige spullen, workshops en natuurlijk lekker eten. Voor de organisatie hebben zij een mail uitgedaan naar alle medewerkers en hun reacties zijn veelbelovend. Op dit moment zijn er al 12 kramen toegezegd dus dat ziet er goed uit. Mocht iemand vragen hebben, neem dan contact op met Demian of Carmen.