Een cheque van € 30.000 voor de atelierklas

Zandlaan
Trotse leerlingen met de cheque van € 30.000 Trotse leerlingen met de cheque van € 30.000

Rabobank Vallei en Rijn heeft vorige maand via het Coöperatiefonds in totaal €30.000,- uitgereikt aan Het Streek, Cultura en PEK (Platform Edese Kunstenaars). Uit handen van directievoorzitter Mariska de Kleijne ontvingen Hannie Gnodde, Daan Overeem en Gerry Poelert een cheque voor hun project Atelierklas.

Tekenen en schilderen voor meer zelfvertrouwen

In de wekelijkse atelierklas leren kinderen van 12 tot en met 16 jaar uit het praktijkonderwijs via tekenen en schilderen om meer zelfvertrouwen te krijgen, beter samen te werken en zich beter te uiten. Tijdens de uitreiking van de cheque liet een aantal kinderen zien en horen wat zij al geleerd hadden. Bij het praktijkonderwijs bereiden we leerlingen voor op een plek op de arbeidsmarkt. Het uitoefenen van een beroep staat centraal.

Ook andere aspecten aan bod  

Daarnaast wordt leerlingen geleerd om zelfstandig in de maatschappij te kunnen functioneren. Het gaat dan om aspecten van wonen, burgerschap en de invulling van vrije tijd. In de atelierklas komen die aspecten ook aan bod. Wie ben je, wat wil je en hoe ziet jouw toekomst eruit? Op de woensdag krijgen de leerlingen les in tekenen en schilderen en op de vrijdag is er een keuzeprogramma waarbij dans, muziek (djembe), theater, boetseren en illustraties maken aan bod komen. De lessen worden allemaal bij Cultura gegeven.

Cultura%20Ede.jpg

Deze pagina delen