Het Streek
nieuws

Jonge ondernemers presenteren zich!

20 november 2017

Het Streek is een ondernemende school. Maar hoe zie je dat en waar vind je dat terug? En wat doet de school eraan om dat te stimuleren bij zijn leerlingen?

Een eigen bedrijfje

Leerlingen in mavo-3 kiezen een keuzevak dat ze de rest van het jaar volgen. Een van die keuzevakken is Ondernemen. Leerlingen die hier aan meedoen richten een bedrijfje op dat producten gaat verkopen. Natuurlijk gaat dat niet vanzelf en zit er een heel proces aan vast.

Hulp van experts

Na de kick off begint het broeden op wat en hoe te ondernemen en ten slotte het eigenlijke werk met de presentatie van de bedrijven. Dat is het lastigste onderdeel en dat gebeurt op dinsdag 21 november. Daarom worden ze begeleid door experts van buitenaf, vaak regionale ondernemers die een bedrijfje ‘adopteren’ en voorzien van inspiratie.

Aandelen verkopen

Voorafgaand aan de presentatie voor het publiek presenteren de ondernemers in de dop zich voor een kritisch team van docenten. SooYou is een bedrijf dat oorbellen en kettingen gaat verkopen. Er is een gedegen bedrijfsplan opgesteld aan de hand van de P’s van marketing. Daarmee hoopt het  straks investeerders over te halen om aandelen te kopen voor het broodnodige bedrijfskapitaal. De twee andere bedrijven zijn Shoottripods en Inkt. We zijn benieuwd wat die gaan verkopen. We wensen alle bedrijven een voortvarende start en een goede verkoop toe.