Kim en Nilay in hoofdrol tijdens bijeenkomst atelierklas

Zandlaan
Het 'boekje' van de atelierklas Het 'boekje' van de atelierklas

Vrijdagmiddag 25 januari was een gedenkwaardige dag voor het praktijkonderwijs van onze school. Op die dag waren afgevaardigden van RABO Vallei en Rijn, PEK (Platform Edese Kunstenaars) en Cultura aanwezig voor een belangrijke gebeurtenis: de overhandiging van een boekje...

Niet zo bijzonder op het eerste gezicht. Maar het betrof hier niet zomaar een boekje maar een prachtig document, eigenlijk een waaier met allemaal losse flyers, met daarin allerlei producten vervaardigd door leerlingen van de atelierklas. Die atelierklas op het praktijkonderwijs is een bijzonder project dat mede met hulp van de genoemde instanties van de grond is gekomen en wordt ondersteund door RABO met een subsidie van maar liefst 30.000 euro.

Het praktijkonderwijs wil leerlingen leiden naar arbeid en een volwaardige plek in onze maatschappij. Kunst en cultuur kunnen het groeiproces van de leerling positief beïnvloeden. De atelierklas is daarvoor een bij uitstek geschikt middel. Door de atelierklas te volgen, werken leerlingen aan hun zelfvertrouwen en het uiten van emoties langs een ‘andere’ weg. De atelierklas maakt ze blij en rustig. De leerlingen volgen de atelierklas op woensdag- en vrijdagmiddag in Cultura.

DSC09767verkleind.jpg

Twee leerlingen speelden een grote rol in deze bijeenkomst. Nilay mocht het boekje overhandigen aan de vertegenwoordigers van RABO en Kim mocht de rondleiding verzorgen. Daarbij bleek ze een ware ambassadeur van de atelierklas. Enthousiast maakte ze aan de hand van werkstukken duidelijk hoe belangrijk voor haar het werken in deze kunstzinnige klas is. En het boekje laat daarnaast ook nog eens zien wat de leerlingen allemaal doen. Niet alleen maar tekenen en schilderen maar ook excursies en workshops met theater, dans, djembe, illustreren, 3-D tekenen, fotografie en keramiek. 

En het vervolg? In juni volgt er een expositie in het gebouw van RABO met producten van de atelierklas. 

Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina. 

 

 

 

Deze pagina delen