Opnieuw bouwen aan de stad van de toekomst

College
Een leerling bouwt aan de stad van de toekomst Een leerling bouwt aan de stad van de toekomst

Vanaf maandag 13 januari gaan twee eerste klassen aan de slag met creatief leren. Het is een jaarlijks terugkerend project dat ongeveer acht weken zal duren. Het thema is: 'Bouw de stad van de toekomst.' Het doel is de leerlingen creatiever te laten denken en te werken.

Alle leerlingen van klas 1C en 1D krijgen theorielessen over creativiteit tijdens het mentoruur. De techniekleerlingen zullen daarbij technische opdrachten krijgen die onder andere gericht zijn op Robotica, 3D printen, Tinkercad tekenen en Minecraft. Behalve les in de techniekruimten gaan de leerlingen ook de school uit. Zij gaan onder andere naar het Makerslab in Ede voor een escaperoom experience, naar de kazerneterreinen in Ede waar ze de de officiële opdracht van het thema krijgen en op donderdag naar Amsterdam voor een bezoek aan het Nemo Experience Center. 

De week van 9-13 maart is een presentatieweek. Alle ideeën en creatieve werkstukken worden dan getoond aan ouders en andere belangstellenden. We zien uit naar een aantal prachtige projectweken met bijzondere resultaten. (foto Ede Stad) 

Deze pagina delen