Voor het eerst in een museum!

College
Het Kröller-Müller museum Het Kröller-Müller museum

Niet iedereen woont even lang in Nederland. Sommige kinderen beheersen de taal daarom nog niet zo goed. Op een aparte locatie in Ede biedt onze school een internationale schakelklas (ISK) aan. Maar wat gewoon is voor onze reguliere leerlingen is voor hen soms een bijzondere ervaring.

Begin van dit jaar berichtten wij al over leerlingen uit het ISK die voor het eerst op schaatsen stonden. Een bijzondere ervaring als je uit een land komt waar natuurijs en schaatsen zich buiten jouw gezichtskring bevinden. Klik hier voor het artikel. Ook berichtten wij over een bijzondere tentoonstelling met werk van ISK-leerlingen in het gemeentehuis in Ede die nog tot 22 november te bezichtigen is.

In het verlengde daarvan gingen ISK-leerlingen onlangs naar de Hoge Veluwe voor een bezoek aan het Kröller-Müller museum op de Hoge Veluwe. Dat was al een expeditie op zich omdat ze zich in het park met fietsen moesten verplaatsen. En fietsen zit dan wel in onze genen, maar dat geldt niet voor deze leerlingen. Daarnaast was het voor velen de eerste keer dat ze een museum van binnen konden bekijken. Ook weer een unieke ervaring voor velen. Klik hier voor het verslag van de Edese Post.

 

Deze pagina delen