Werkweek Londen en Tsjechië

College
Londen Londen

Reisverslag vanuit Nederland over London en Tsjechië

Niet alle leerlingen van leerjaar 3 bbl/kbl/gl en leerjaar 4 tl zijn tijdens de activiteiten week afgereisd naar Londen of Tsjechië. Toch zijn ook alle thuisblijvers op een creatieve, artistieke of culinaire manier actief. Zo schrijven Isa, Timo en Ronan dagelijks een nieuwsbericht over de belevenissen van hun klasgenoten in Londen en Tsjechië. Ze zullen tot en met donderdag elke dag iets toevoegen aan dit verslag hieronder.

Wil je ook bewegende beelden zien? Klik dan hieronder om ons werkweekjournaal te bekijken.

WerkweekjournaaL over dinsdag 

werkweekjournaal over maandag

Werkweekjournaal over woensdag

Vooruitblik: wat zijn ze vandaag van plan om te doen

De Tsjechië-gangers zijn inmiddels, moe en voldaan, veilig thuisgekomen. En ook onze leerlingen in Londen hebben hun tassen alweer gepakt. Want ook voor hun is het vandaag weer tijd om te vertrekken. Als ze thuis zijn kunnen de leerlingen lekker uitrusten van de mooie reis die ze achter de rug hebben.

Voor onze bbl/kbl leerlingen is het om 7:00 uur tijd om op te staan. Zoals gewoonlijk beginnen de leerlingen aan een lekker ontbijt. Die zullen ze wel nodig hebben voor de lange reis die ze vandaag voor de boeg hebben. Om 9:00 uur is het dan echt tijd om te gaan. Ze gaan vanuit het hotel naar Dover.

Rond 12:00 uur checken ze in op de veerboot richting Calais (Frankrijk). Er staat ze weer een mooie tocht over de zee te wachten. Onderweg  gaan ze nog met de hele groep dineren bij  een fastfood keten met de gele M. Rond 21:30 uur worden de leerlingen verwacht om in ede aan te komen.

Voor de leerlingen van mavo zit de reis er nog niet op. Zij vertrekken pas in de avond en komen vrijdagochtend aan. Rond 8:00 uur vertrekken de leerlingen vanuit hun gastgezin en gaan ze een heerlijk ontbijt halen in Sainsbury. Dat is dan ook meteen het vertrek punt om met de touringcar naar het museum te gaan.

De leerlingen krijgen onder andere studie opdrachten in: het National History Museum (behoort tot de musea met de grootste natuurhistorische collecties in de wereld) , Tate Modern (prachtig gebouw, waar de moderne kunst op zeer fraaie wijze wordt tentoongesteld) en het Imperial War Museum (het museum heeft opdracht gegeven en materiaal aangeleverd voor de documentairefilm They Shall Not Grow Old uit 2018.)

Gallery5_Tate_Modern_-_Lighting_Paul_Carstairs.jpg

Na het bezoek aan een museum verzamelen de leerlingen zich bij Covent Garden. Daar kunnen de leerlingen nog even shoppen en hebben zij wat vrije tijd. Ze genieten ondertussen van leuke straatartiesten en muzikanten.

Op Covent Garden gaan de leerlingen uit eten met hun eigen mentor groep en de begeleider in een restaurantje. Rond 19:30 uur verzamelen alle leerlingen zich bij de musical: The Lion King. Dan rond 22:30 uur is het ook voor deze leerlingen tijd om naar huis te gaan. We verwachten de leerlingen vrijdag 18 oktober rond 8:30 uur terug in Ede.

Theather.jpg

Verslag Tsjechië - Woensdag 16 oktober

De leerlingen moesten vanochtend alweer vroeg op in Tsjechië voor een lekker ontbijtje. Vandaag stonden de laatste activiteiten op het programma zoals: mountainbiken, klimmen en abseilen.

IMG-20191016-WA0087.jpg

De rest van de dag stond in het teken van de terugreis, want na de activiteiten gingen de leerlingen terug naar het hotel. Daar kregen ze nog een laatste maaltijd zodat ze daarna konden vertrekken. De leerlingen zijn vandaag al vroeg aangekomen in Ede. De leerlingen in Tsjechië hebben een fantastische, sportieve week gehad.

IMG-20191016-WA0100.jpg

Verslag Londen - Woensdag 16 oktober

Gisteren zijn de bbl/kbl leerlingen in Londen met de bus afgezet bij het voetbal Stadion van Chelsea op Stanford bridge. Na een tour door het stadion zijn ze via de shop natuurlijk weer op weg gegaan naar andere bezienswaardigheden in Londen.

IMG-20191017-WA0002.jpg

Na een metro rit kwamen de leerlingen aan in London Tower en hebben ze de kroonjuwelen van het koningshuis van Groot Brittannie, die achter dikke stalen deuren worden bewaard gezien. Na een flink aantal trappen zijn ze boven in de Tower Bridge aangekomen, waar het lopen over een glazen vloer op 40 meter boven de grond niet door iedereen als prettig werd ervaren.

Hierna stond een bezoek aan het spookhuis (Londen Bridge Experience) op het programma, waar enkele leerlingen gillend door zijn gekomen. Na het spookhuis genoten de leerlingen van een maaltijd in restaurant Café Rouge. Het absolute hoogtepunt van de dag was het bezoek aan The Shard. Een 300 meter hoge toren in het centrum van Londen.

Het was nog lang onrustig in het hotel, niet zozeer door onze leerlingen maar zeer zeker door de traditionele brand alarm aankleed oefening. Iedereen in bed slapen en om twee uur s’ nachts aankleden omdat je je moet melden in de lobby.

Ook de tl leerlingen hebben een bezoek gebracht aan de London Tower en de Crown Jewels. Daarna hadden zij een keuzeprogramma waarin zij een bezoek konden brengen aan het Chelsea stadion, Piccadily en Oxford Street. Rond 17:00 uur vertrokken de leerlingen naar het verzamelpunt in Wallington waar hun gastgezinnen hun weer stonden op te wachten.

2.jpg

Verslag Tsjechië - Dinsdag 15 oktober

Voor de leerlingen uit Tsjechië stond er gister een culturele dag op de planning. Om 7:30 konden de leerlingen lekker gaan ontbijten, en bijkomen van alle sportieve activiteiten die ze tot nu toe al gedaan hadden.

Na het ontbijt, vertrokken de leerlingen naar Theresienstadt. Theresienstadt ligt 60 km ten noorden van Praag. Het is een bekend concentratiekamp in Tsjechië. Er zit een lang geschiedenis achter het concentratiekamp. Veel joden werden er bijvoorbeeld naar gedeporteerd, door de Duitsers. Ze kregen daar een indrukwekkende rondleiding door het voormalige doorvoerkamp.

Tsjechi%C3%AB%20IMG-20191016-WA0000.jpg

Rond 13:00 vertrokken de leerlingen vanuit Theresienstadt om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van Tsjechië. In Praag hebben de leerlingen een fotospeurtocht gedaan. Ze kregen een fotoboekje mee en een speurtocht inclusief een vragenformulier die ze moesten volgen.

IMG-20191016-WA0036.jpg

De leerlingen hadden tot nu toe vooral een sportief schema, maar gisteren even een dagje waar veel geschiedenis achter zat.

Verslag Londen - Dinsdag 15 oktober

Gister zijn beide groepen in de London Eye geweest waar zij getrakteerd werden op een mooi uitzicht over heel Londen. Er zijn heel wat mooie foto’s gemaakt en ze hadden het zeer gezellig.

IMG-20191016-WA0032.jpg

Na het bezoek aan de London Eye stonden er veel verschillende activiteiten op het programma. De  kbl en bll leerlingen zijn onder andere naar Covent Garden geweest. De Wijk Covent Garden is erg populair onder toeristen en dat is niet voor niets! Je vind er tal van gezellige restaurants, cafe's en kleine boetiekjes. De tl leerlingen van leerjaar 3 en 4 bezochten onder andere Greenwich. In Greenwich vind je geen trekpleisters zoals de Big Ben of de London Eye, maar wel opmerkelijke musea, hippe marktjes en een prachtig park met een mooi uitzicht over de skyline van Londen. De leerlingen hebben hier het adembenemende, Koninklijk erfgoed en de geweldige attracties ontdekt. Allemaal in een prachtige omgeving aan de rivier.

Londen%20mavo%20Groepsfoto.jpg

Vandaag ook een verslag van meneer Hageman, een van de begeleiders van de bbl/kbl groep:

 

Na een busreis zijn we aangekomen in het hartje van Londen. De Big Ben staat in de steigers en is helemaal ingepakt. Na een tocht via de Westminster Abbey bemerkte we dat er in Londen veel politie op de been is. Ook bij Downingstreet 10 stonden er veel bobby’s. Om ook even te kijken bij Buckingham palace hebben we een wandeling gemaakt door st James park, waar we natuurlijk zoals altijd weer verrast worden door de eekhoorns. Ook bij Buckingham Palace is het een drukte van belang overal dranghekken en veel politie op de been. Na enig na vragen blijkt dit te gaan om klimaat demonstraties die overal in de wereld plaats vinden. Ook bij de horse gards is het programma aangepast en is de ceremonie erg summier. Bij de Londen Eye zijn we tot grote hoogte gestegen, en met fantastisch weer was het uitzicht mooi. In de middag even uit de drukte en hadden de leerlingen vrijetijd in Covent garden. Nadat alle leerlingen weer op de afgesproken plek gearriveerd  zijn hebben we de Pizza Hut bezocht. In de avond hebben we een wandeling naar Piccadilly Circus, waar de M&M en Legostore erg in trek waren. Na een busreis van 55 min kwamen we aan in het hotel. Genietend van de nachtrust!  Tot om 01:00 uur iedereen werd opgeschrikt door het jaarlijks terugkerend brandalarm. Het bleef nog lang onrustig.

IMG-20191016-WA0025.jpg

Verslag Londen – Maandag 14 oktober:

De leerlingen moesten maandag 14 oktober vroeg uit bed. Eindelijk is het zo ver. Na lang te hebben gewacht, gaan zij naar Londen! De leerlingen moesten zich al vroeg melden op school, om te vertrekken.

Londen%203_0.png

De leerlingen hebben er heel veel zin in en hebben er al lang naar uitgekeken. Met de veerboot hebben de leerlingen vanuit Calais (Frankrijk) naar Dover (Engeland) de oversteek gemaakt. Ze zullen wel erg moe zijn, dus in de bus en op de boot kunnen ze lekker uitrusten.

Londen%202.png

In de middag zijn de leerlingen eindelijk aangekomen in Dover (Engeland). Ze brengen dan een bezoek aan Canterbury. Canterbury is een mooie, beroemde, middeleeuwse stad. Ze hebben daar onder andere een prachtige kathedraal, Westgate tuinen en een Romeins museum. Je kunt daar ook heerlijk eten, en dat slaan de leerlingen zeker niet over.

Na een uur lekkere maaltijd in Canterbury, is het tijd om naar het hotel of gastgezin in London te gaan. Aan het einde van de middag komen de leerlingen aan in het hotel of gastgezin, kunnen ze de spullen uitpakken en lekker uitrusten van de lange reis die de leerlingen achter de rug hebben.

Verslag Tsjechië – Maandag 14 oktober

In Tsjechië hebben ze er maandag al een hele sportieve dag op zitten. Ze hebben vandaag  4 activiteiten gedaan. In de morgen gingen ze al vroeg hun bed uit want ze moesten om 10 uur bij de High Rope Challenge zijn. Daarna gingen ze naar de Duke Travel Adventure Zone. Daar gingen ze onder anderen biatlon schieten, tokkelen en paintballen.

Tsjechie%202_0.png

Deze pagina delen