Woensdag 10 oktober: de 'Broodjes Battle

Zandlaan
Een heerlijk broodje gezond Een heerlijk broodje gezond

Woensdag 10 oktober is het dan zover: de 'Broodjes Battle!' Wat houdt dat in? Alle tweedeklassers van mavo en vmbo mogen een broodje ontwerpen. Dat doen ze per twee- of drietal. Ze ontwerpen een broodje dat enkel bestaat uit gezonde ingrediënten. Daarvoor is er een lijst samengesteld met ingrediënten waaruit gekozen kan worden. Klik hier voor die lijst.

Daarna beschrijft het groepje zo nauwkeurig mogelijk hoe het broodje gemaakt moet worden en wat precies de ingrediënten zijn. Voor het broodje kiezen ze een unieke naam. De vijf winnende broodjes worden vervolgens door de bedenkers ervan vers bereid. Op de aangekondigde dag van de ‘Broodjes Battle’ - woensdag 10 oktober - worden er van ieder broodje 50 stuks gemaakt en voor 50 eurocent per stuk verkocht. Iedere leerling mag een stem uitbrengen op hun favoriete broodje. Dit broodje zal tot de volgende ‘Broodjes Battle’ (eind januari) deel uitmaken van het vaste assortiment. Inzenden graag voor woensdag 3 oktober, dus ga nog snel even aan het bedenken en bereiden.

Met deze actie doen we ook mee aan de 'Inspiratieprijs Gezonde School 2018'. Er kan gestemd worden via een link. Klik hier voor die link. 

 

 

Deze pagina delen