Profielen

Altijd een profiel dat bij je past

Onze praktijkvakken volg je in de bovenbouw binnen een profiel. Aan het einde van klas 2 kies je een profiel dat bij je past. In de onderbouw leer je de profielen natuurlijk al goed kennen.

Profielen

 Wij bieden op de locatie Zandlaan de volgende profielen aan:

  • Produceren, Installeren & Energie (PIE) - In dit technische profiel komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen. Aan de hand van tekeningen leer je hoe installaties en producten in elkaar zitten. Je leert ook om producten te maken en te ontwerpen. Dat kan bijvoorbeeld zijn met een 3D-printer. Ook leer je over bekende én nieuw vormen van energie. Zoals het aansluiten van zonnepanelen. Je gaat tot slot ook nog automatiseren. Denk aan een stoplicht of een woonhuissimulatie. Kortom PIE bereidt je breed voor een technische baan en vervolgopleiding.
  • Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) - In dit profiel ben je veel bezig met het ontwerpen en maken van producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houtbewerking en meubelmaken. Echt iets voor als je timmerman wilt worden. Uiteraard is de vormgeving van een product minstens zo belangrijk, daarom is er ook veel aandacht voor design en decoratie. Wil je leren een huis te bouwen en metselen? Ook daarvan leren we je van ons de fijne kneepjes in de praktijk. Kortom je gaat kennis maken met veel beroepen en werkzaamheden binnen de bouwsector.
  • Dienstverlening & Producten (D&P) - Heb je een brede interesse? Dan past D&P goed bij jou. In dit brede profiel leer je van alles wat. Je maakt met alle praktijkvakken kennis. Je kan zo goed ontdekken waar je goed in bent. Met een brede opleiding kan je ook bij heel veel mbo-opleidingen terecht.
  • Zorg & Welzijn (Z&W) - Heb jij hart voor mensen? Ben jij graag bezig met het zorgen voor mensen? Kies dan voor Z&W. Je bereidt je dan voor op een beroep midden in de samenleving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verzorgende IG, begeleider van gehandicapten,  kapper, of apothekersassistent.

Kies je voor een profiel dan krijg je praktijkvakken die met jouw profiel te maken hebben. Hiernaast kies je ook nog extra vakken, de keuzevakken.

Keuzevakken

Naast je profielvakken kies je ook nog keuzevakken. Wij bieden enorm veel verschillende vakken aan. Zo is er altijd een vak dat bij jouw interesse past. 

Met de keuzevakken geef je jouw opleiding precies de richting die bij jou past. Wil jij binnen jouw profiel breed opgeleid worden? Dan heb je de vrijheid om keuzevakken binnen verschillende onderwerpen te kiezen. Als je slaagt, ben je dus breed opgeleid.

Als je een specialist wilt worden, kies dan de keuzevakken die goed bij jouw profiel passen. Zo ga je nog meer de diepte in en leer je dingen die je een voorsprong op jouw vakgebied geven. Dit is heel handig op het mbo.

Je hebt dus de vrijheid om je breed te laten opleiden, of specifiek. Van alles wat óf van één onderwerp heel veel. Aan jou de keus!

De keuzevakken bieden we aan in 8 thema's. Zit er een thema bij dat jouw aanspreekt?

Hieronder zie je de thema's staan:

ON STAGE

Met aandacht voor muziek, dans, drama, media, decorbouw, beeld en geluid

FOOD & CO

Met aandacht voor alles wat bij voedsel komt kijken

TECHNIEK

Met aandacht voor vertrouwde technieken (houtbewerking, metaal, metselen, installatie- en elektrotechniek) en voor nieuwe technieken zoals domotica en mechatronica

BIZZNIZZ @ SCHOOL

Met aandacht voor secretarieel, winkelverkoop en productontwikkeling

SPORT & VEILIGHEID

Met aandacht voor veiligheid, vrede en toezicht, sport en fitness

DESIGN & (MULTI)MEDIA

Met aandacht voor interieurontwerp, decoratie, web- en gamedesign

ZORG & WELZIJN

Met aandacht voor de verzorging, welness, uiterlijke verzorging en diëtetiek

MILIEU & DUURZAAMHEID

Met aandacht voor allerlei aspecten rond milieu en natuur

 

Deze pagina delen