Sportklas & Sport Highschool

Sporten doe je op de Zandlaan

SK_0.jpg

Als je graag bezig bent met sport en bewegen, zit je helemaal goed op de Zandlaan. We bieden twee sportieve mogelijkheden aan: de Sportklas en de Sport Highschool. Zo besteed je nog meer tijd aan wat jij leuk vindt: sporten!

Sportklas

Vanaf de brugklas kun je kiezen voor de sportklas. We hebben daarvoor een prachtig ruime sporthal. Je krijgt dan naast de gewone gymlessen twee, of soms drie lesuren extra sport aangeboden. Dat is ook nog het geval in leerjaar 2. Je gaat in deze lessen net een stapje verder dan in de gymles. Een goede motivatie is dan ook belangrijk. Je maakt kennis met allerlei sporten en opdrachten die je niet doet in de gewone les. Heel leuk als je van verschillende sporten houdt.

Als je dat wilt, kun je op het vmbo in de bovenbouw kiezen voor onze learning company Sport & Veiligheid. Je hebt dan een prima aansluiting door al jouw ervaring uit de Sportklas.

Sport Highschool

Stel je voor dat je echt uitblinkt in een bepaalde sport. Dat je wacht op de scout die jou gaat ontdekken ... Dan krijg je van ons op de Zandlaan de kans om mee te doen op de Sport Highschool in Ede. We maken tijd vrij in jouw rooster, zodat je samen met andere leerlingen extra kan sporten. De lessen die je mist, bereid je zelf voor. Gemist werk haal je in overleg met jouw docent in. Zelfstandigheid, doorzettingsvermogen en motivatie zijn hierbij erg belangrijk.

Om deel te nemen aan de Sport Highschool vragen wij een aanbeveling van jouw sportclub. Samen met jou kijken we wat er mogelijk is voor jouw sport.

Alle leerlingen van het praktijkonderwijs en het vmbo kunnen deelnemen. Zit je op het vmbo, dan kun je in de bovenbouw kiezen voor de learning company Sport & Veiligheid. Die sluit weer goed aan op de gelijknamige opleiding in een vervolgopleiding.

Deze pagina delen