Waar Onderwijs Werkt

Als je geen startkwalificatie kunt halen. 

'Waar onderwijs werkt' is een belangrijk project voor leerlingen tot 23 jaar die geen startkwalificatie kunnen halen. Een startkwalificatie is het minimale onderwijsniveau dat nodig is om serieus kans te maken op duurzaam geschoold werk in Nederland. Een vmbo-diploma is geen startkwalificatie, een havo- of mbo-diploma (uitgezonderd niveau 1) wel. Dat wordt voor sommige leerlingen steeds lastiger. De wetgever eist dat de kwaliteit van het onderwijs steeds beter wordt en het niveau steeds hoger. Als je dat niet bij kunt benen, val je buiten de boot. Je krijgt dan nooit een startkwalificatie. En zonder zo'n kwalificatie kom je moeilijk aan een baan. Voor deze leerlingen kan het project 'Waar Onderwijs Werkt' een uitkomst zijn. Maar ook voor bedrijven, de school en de gemeente Ede.

Waarom belangrijk?

  • Voor de leerlingen omdat die zonder startkwalificatie toch een kans op een baan hebben.
  • Voor de school omdat wij zoveel mogelijk leerlingen willen toeleiden naar de arbeidsmarkt.
  • Voor de bedrijven omdat zij goede medewerkers krijgen voor laaggeschoold werk die ook nog eens vanuit school goed worden begeleid.
  • Voor de gemeente omdat zich daar minder werkzoekende jonge mensen zullen melden.

Meer informatie

Mevrouw Jolande Bos is vanuit Het Streek College de coördinator van dit belangrijke project. Via voorgaande link kunnen belangstellende bedrijven contact met haar opnemen.

 

Deze pagina delen