Cultuur en media

Cultuur en Media op Het Streek Lyceum

Cultuur en media is een keuzevak in de tweede helft van de brugklas. Dus vanaf januari. Je krijgt het dan twee uur in de week.

‘Light, camera, action!’

Je hebt iedere dag te maken met media. Denk aan social media als Snapchat en Instagram. Ook nieuwsberichten, films en reclames zijn vormen van media. Bij het vak Cultuur en media leer je hoe je zelf media kunt maken. Je leert ook kritisch kijken: hoe nemen films en reclames je bijvoorbeeld in de maling? Je werkt aan opdrachten over thema’s als mediawijsheid, film en fotografie.

Voor of achter de camera ...?

Nou ja, direct vóór de camera gaan staan, dat is misschien te spannend. Maar bij het vak Cultuur en media kun je veel meer leuke dingen doen. Leren om geluid zo mooi mogelijk op te nemen. Een interview afnemen. Radio-uitzendingen maken. Een tv-rapportage maken van een evenement buiten school. Als journalist ga je op pad om mensen vragen te stellen. Zo maak je bijvoorbeeld een heuse mini-documentaire.

DSC_3374_1.JPG

Eigen studio

Je krijgt bij dit vak te maken met culturele vakken en moderne media. Het Streek heeft een eigen studio aan de Zandlaan. Daar ben je dan ook regelmatig te vinden als je in de brugklas dit vak kiest. Daarnaast help je mee bij evenementen op school. Zo hebben leerlingen daar eerder dit filmpje van onze Open Dag gemaakt.

Na de brugklas

In 2 en 3 havo kun je verdergaan met Cultuur en media. Dan krijg je het vak drie uur in de week. Op de jaarlijkse Cultuur en media-avond presenteer je samen met andere leerlingen je mooiste projecten aan de ouders en andere belangstellenden.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit vak? Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar de docent Cultuur en media, meneer Roseboom (arb@hetstreek.nl).

 

Deze pagina delen