Onderwijs

PRAKTIJKONDERWIJS

HET STREEK COLLEGE PRO GEEFT Onderwijs dat bij jou past

Op het praktijkonderwijs leer je door te doen. Je bent heel praktisch bezig in allerlei oefensituaties. Na het praktijkonderwijs ben jij klaar om zelfstandig mee te doen in de maatschappij. De opleiding is gericht om uit te stromen naar een passende werkplek. Dit gaat altijd in overleg met jouw docenten en mentoren. In kleine klassen van ongeveer vijftien leerlingen werk je toe naar een baan of zelfs naar een vervolgopleiding. Je werkt met een individueel ontwikkelplan. Dat is helemaal op jou afgestemd. Sommige leerlingen gaan na het praktijkonderwijs niet direct werken. Zij kunnen doorleren voor de entreeopleiding van het mbo. Dan ga je een halve dag minder op stage en werk je aan taal en rekenen.

Vier thema’s

In de lessen staan steeds vier thema’s centraal:
Werken: hoe je bijvoorbeeld aan een baan komt en hoe je die houdt.
Wonen: waar moet je aan denken als je op jezelf woont?
Vrije tijd: hoe maak je verstandige en nuttige keuzes als je tijd over hebt?
Burgerschap: hoe kan je iets betekenen voor een ander?

Alle mogelijkheden om JE EXTRA te ONTWIKKELEN

OP HET STREEK COLLEGE PRO ONDERSTEUNEN WIJ JOU

Diploma en certificaat

Na vier of vijf jaar verlaat je het praktijkonderwijs met een branchegericht certificaat voor het soort werk dat je leuk vindt. Natuurlijk heb je niet voor niets vier of vijf jaren goed je best gedaan.

Branchegerichte cursus

In de derde en vierde klas van het praktijkonderwijs richt je je nog meer op het werk dat je leuk vindt. Je doet dat met branchegerichte cursussen. Die krijg je twee tot vier uur per week.

Begeleiding

Als leren lastig is, kun je rekenen op goede begeleiding. Ons loopbaancentrum werkt samen met alle docenten en mentoren om jou de begeleiding te geven die je nodig hebt.

Veilige school

Als school bieden wij jou graag een veilige leeromgeving. Dit betekent dat je op een prettige manier naar school kan gaan.

PraktischE INFO Het Streek

Voor ouders en leerlingen

Hoe laat beginnen de lessen? Wanneer zijn de vakanties? Wat doe je als je ziek bent? Via deze pagina kom je terecht bij allerlei praktische informatie die van belang is als je leerling of ouder van een leerling van Het Streek College Pro bent.

Contactpersoon

HEB JE EEN VRAAG? STEL HEM GERUST

Heb je nog vragen over het praktijkonderwijs, neem dan gerust contact op met de teamleider Pro, mevrouw Dam (wda@hetstreek.nl).

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!