HAVO

Ontdek op de havo waar je goed in bent

HET STREEK LYCEUM biedt Onderwijs dat bij jou past

Op de havo krijg je bij ons volop ruimte om te kiezen en om te ontdekken waar je goed in bent. Zo kun je het technasium en GeoFuture op havoniveau volgen. In de tweede en derde klas kun je het vak Cultuur en media kiezen. Al in de brugklas maak je kennis met deze vakken.

Laptops in de les (BYOD)

Op de havo werken alle leerlingen met een laptop. In (een deel van) de les wordt de laptop gebruikt als ondersteuning van het onderwijs. Verschillende vakken maken bijvoorbeeld gebruik van een digitaal werkboek. Je kunt zo in je eigen tempo werken. Ook tijdens de instructie maken docenten regelmatig gebruik van de laptops.

Mentoraat

Natuurlijk sta je er niet alleen voor bij ons op school. Je mentor is je vaste begeleider gedurende het jaar en zal regelmatig met je in gesprek gaan over jouw voortgang. In een klassikaal mentoruur wordt onder andere aandacht besteed aan positieve groepsvorming, studievaardigheden en social media. Heb je meer hulp nodig? Je mentor denkt met je mee over andere vormen van begeleiding. Zo bieden we bijvoorbeeld voor een aantal vakken steunlessen aan of kun je je inschrijven voor huiswerkbegeleiding.

5-jarige
opleiding

Na een jaar in een mavo/havo- of havo/vwo-brugklas kun je verdergaan met de havo. De havo duurt in totaal vijf jaar. Na de havo kun je gaan studeren aan een hogeschool (hbo) of doorstromen naar het vwo.

Cultuur &
Media

In de brugklas én in havo 2 en 3 kun je kiezen voor het vak Cultuur en Media. Je werkt aan film- en fotografieopdrachten. Je leert ook kritisch te kijken naar media: hoe nemen films en reclames je bijvoorbeeld in de maling? Hier lees je meer over het vak Cultuur en Media.

Geo
Future

In de brugklas én in havo 2 en 3 kun je kiezen voor het vak GeoFuture. De naam GeoFuture is een combinatie van ‘geo’ (aarde) en ‘future’ (toekomst). Tijdens de uren GeoFuture word je gestimuleerd om kritisch en creatief na te denken. Meer weten over GeoFuture? Klik hier.

Technasium

Al in de havo/vwo-brugklas kun je kiezen voor het technasium. Je krijgt alle ruimte om zelf te ontdekken. In het technolab bedenk je de creatiefste oplossingen en helpt zo echte opdrachtgevers met jouw ideeën. Meer weten over het technasium? Klik hier.

Basis voor
hbo of vwo

Met een havo-diploma op zak ga je verder op het hoger beroepsonderwijs (hbo) of stroom je door naar het vwo.

Leerjaar 2

In havo 2 krijg je er twee nieuwe vakken bij: natuurkunde en Duits. Het tempo en het niveau zal wat hoger liggen dan in de brugklas. We verwachten steeds wat meer zelfstandigheid van je. Daarnaast zul je ook regelmatig moeten samenwerken. Gedurende het jaar doe je een maatschappelijke stage en volg je interessante projecten die vaak horen bij de leerstroom die je volgt.

Leerjaar 3

In havo 3 komen er nog twee vakken bij: economie en scheikunde. In de loop van het derde jaar maak je een profielkeuze voor de bovenbouw. Je mentor en de decaan begeleiden je bij het maken van deze keuze. Je kunt kiezen uit deze vier profielen:

  • Cultuur en Maatschappij (C&M)
  • Economie en Maatschappij (E&M)
  • Natuur en Gezondheid (N&G)
  • Natuur en Techniek (N&T)

Door goed te kijken en na te denken over waar je (niet) goed in bent en wat je na school wil doen, bepaal je het profiel dat je kiest.

Contactpersoon

HEB JE VRAGEN ERGENS OVER? STEL ZE GERUST

Heb je nog vragen over de havo op Het Streek Lyceum, neem dan gerust contact op met de teamleider havo onderbouw, meneer Wachtmeester (gwm@hetstreek.nl) of met de teamleider havo bovenbouw, mevrouw Keizer (jkz@hetstreek.nl) of

PraktischE INFO Het Streek

Voor ouders en leerlingen

Hoe laat beginnen de lessen? Wanneer zijn de toetsweken? Wat doe je als je ziek bent? Hoe leen of verleng je een boek bij de mediatheek? Via deze pagina kom je terecht bij allerlei praktische informatie die van belang is als je leerling of ouder van een leerling van Het Streek Lyceum bent.

BELANGRIJK OP HET STREEK LYCEUM

BEKIJK HIER WAAR WIJ WAARDE AAN HECHTEN IN ONS ONDERWIJS

Keuzeaanbod

Op Het Streek Lyceum krijg je ruimte om te kiezen wat bij je past: Extra sport, Cambridge Engels, Béta Challenge of Cultuur & media, bijvoorbeeld.

ONDERSTEUNING

Vanaf de start van je schoolloopbaan op Het Streek Lyceum hebben we aandacht voor jou en voor wat je nodig hebt om de middelbare school succesvol te doorlopen. Lees hier meer.

LAPTOPS IN DE LES

Op Het Streek Lyceum neem je iedere dag je eigen laptop mee om, naast je schoolboeken, in de lessen te gebruiken. Lees hier meer over.

Buitenschoolse activiteiten

Op Het Streek Lyceum valt er ook naast de lessen van alles voor jou te beleven aan culturele en sportieve activiteiten. Zo organiseren we jaarlijks zeil- en skikampen. Lees hier meer.

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!