Praktisch Pro

Praktische informatie VAN HET STREEK

GOED GEREGELD BIJ HET STREEK

Hoe laat beginnen de lessen? Wanneer zijn de vakanties? Wat doe je als je ziek bent? Je leest hier allerlei praktische informatie die belangrijk is als je leerling of ouder van een leerling van Het Streek College Pro bent.

Lestijden en vakanties

Vakantierooster en lestijden

45-minutenrooster

Wij werken op Het Streek College Pro met een 45-minutenrooster.
Dan gelden de onderstaande lestijden voor vmbo-mavo en het praktijkonderwijs.

1e lesuur 08.30-09.15
2e lesuur 09.15-10.00
Pauze 10.00-10.15
3e lesuur 10.15-11.00
4e lesuur 11.00-11.45
Pauze 11.45-12.15
5e lesuur 12.15-13.00
6e lesuur 13.00-13.45
Pauze 13.45-14.00
7e lesuur 14.00-14.45
8e lesuur 14.45-15.30
9e lesuur 15.30-16.15

Vakanties

De vakanties voor schooljaar 2023-2024.

Herfstvakantie 16 t/m 20 oktober 2023
Kerstvakantie 25 december 2023 t/m
5 januari 2024
Voorjaarsvakantie 19 februari t/m
23 februari 2024
Paasmaandag 1 april 2024
Meivakantie 22 april t/m 3 mei 2024
Hemelvaart 9 en 10 mei 2024
Pinkstermaandag 20 mei 2024
Zomervakantie 15 juli t/m 23 augustus 2024

De vakanties voor schooljaar 2024-2025.

Herfstvakantie 28 oktober t/m 1 november 2024
Kerstvakantie 23 december 2024 t/m
3 januari 2025
Voorjaarsvakantie 24 februari t/m
28 februari 2025
Meivakantie 21 april t/m 5 mei 2025
Hemelvaart 29 en 30 mei 2025
Pinkstermaandag 9 juni 2025
Zomervakantie 21 juli t/m 29 augustus 2025

Vakafkortingen

Elk vak een eigen afkorting

In de bijgevoegde tabel kan je vinden welk vak hoort bij een bepaalde afkorting in het rooster.

In het rooster kunnen achter de vakafkortingen nog andere tekens zijn opgenomen. In dat geval gaat het over clustergroepen in de bovenbouw. Dit zijn groepen waarin leerlingen vanuit meerdere klassen samenkomen.

Voorbeeld: AK_1 is clustergroep Aardrijkskunde 1

Afkorting Volledige naam
Atp Arbeidstrainingsplaats
BGC Branchegerichte Cursus
CKV Culturele en Kunstzinnige Vorming
DraMuz Drama en Muziek
Grn Groen
Huish Huishouden
Infk Informatiekunde
Kas Keukenassistent
Lbl Loopbaanleren
Ne Nederlands
NTO Nederlandse Taal Ondersteuning
Re Rekenen
RenW Rots en Water
RT Remedial Teaching
SoVa Sociale Vaardigheden
TnW Techniek Wonen
VOS Veilig Op Stage
Vt Vrijetijdsbesteding
Vz Verzorging Koken
VzK Verzorging Koken
Zr Zelfredzaamheid

Absentiemeldingen

Voor als je even niet op school kan zijn

Soms lukt het even niet op school te komen. Hier hebben wij alle begrip voor. Wij vragen je wel om hierover met ons contact te zoeken. Zo zijn wij goed op de hoogte van wanneer je er wel of niet bent; een prettig idee!

Bij ziekte

Ben je ziek, dan bellen je ouders de centrale receptie van de school ‘s morgens tussen 8.00 en 9.00 uur (0318 – 47 71 00). Ben je weer beter en ga je weer naar school, dan bellen je ouders op die dag de centrale receptie van de school tussen 8.00 en 9.00 uur om jou weer beter te melden. Ons verzuimbureau is bereikbaar via verzuim.zln@hetstreek.nl.

Dokter of tandarts

Moet je naar de dokter, de tandarts etc., dan melden jouw ouders dat tussen 8.00 en 9.00 uur telefonisch aan de centrale receptie van de schoollocatie.

Is uw kind ziek of moet het naar de dokter? Graag altijd de school bellen, zodat wij op de hoogte zijn: 0318 – 47 71 00!

Verlof van maximaal één dag

Voor afwezigheid in verband met een trouwerij, een begrafenis etc. die niet langer duurt dan ten hoogste één schooldag, kan je schriftelijk vrijaf vragen. Klik hier voor het formulier waarmee je dat verlof aanvraagt. Nadat je ouders het hebben ingevuld en ondertekend, geef je het af bij de centrale receptie van de schoollocatie. Omdat het hier om gevallen gaat waarbij iedereen in aanmerking komt voor buitengewoon verlof, zullen we dit meestal moeiteloos verlenen.

Verlof langer dan één dag

Ook voor absentie in verband met vakantie en dergelijke (dus de gevallen die een ander karakter hebben) moet je dit aanvraagformulier invullen.

Bezwaar

Willen je ouders bezwaar aantekenen tegen een beslissing van de school om jou geen verlof te geven? Dien dan binnen zes weken na dagtekening een gemotiveerd bezwaarschrift in bij de directeur van de school. In dat bezwaarschrift moeten in ieder geval staan:

  • naam, adres en de datum van het bezwaar;
  • de omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt maakt;
  • de gronden van het bezwaar.

Nadat het bezwaar is ingediend, kunnen jouw ouders om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de sector bestuursrecht van de arrondissementsrechtbank. Hiervoor moet dan wel griffierechten betaald worden.

Artikel 11
Dient u de aanvraag in op grond van artikel 11 onder f, dan moet u een gewaarmerkte werkgeversverklaring (niet voorgedrukt) overleggen.

Leerlingenraad

Jouw mening telt

Wij vinden het belangrijk dat jij meedenkt! Wij gaan daarom regelmatig met leerlingen in gesprek. Deze groep leerlingen vormt samen de leerlingenraad.

Elke afdeling van onze school heeft een eigen leerlingenraad. Daarin bespreken we dingen die de afdeling aangaan. Je kunt denken aan het organiseren van een leuke activiteit, of het bespreken wat er beter of leuker kan op de afdeling. De leerlingen zijn dan in gesprek met hun eigen teamleider.

Onze directeur, de heer Veldboer vindt het ook belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er in de school speelt. De centrale leerlingenraad wordt samengesteld vanuit de afdelingen. Hier worden onderwerpen besproken die voor elke leerling van belang zijn. Je kunt hierbij denken aan het rooster, schoolfeesten, de sfeer in de school, enz.

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen met ons kunnen meedenken. Zo wordt Het Streek écht jouw school!

Locatieleiding

Leiding Het Streek College Pro

Het team wordt geleid door mevrouw W. Dam.

Zij werkt samen met onze waarnemend directeur de heer A. Veldboer.

Veilige school

Samen voor jouw veiligheid

Als school bieden wij jou graag een veilige leeromgeving. Dit betekent dat je op een prettige manier naar school kan gaan. Als je lekker in je vel zit, kom je natuurlijk ook beter aan leren toe. Dit vinden wij erg belangrijk. Om een veilige school te kunnen zijn, hebben we elkaar nodig. We moeten het samen waarmaken. Daarom hebben we op onze locatie een aantal maatregelen genomen.

Gedrags- en schoolregels

Onze gedrags- en schoolregels gelden voor alle leerlingen. De mentor bespreekt ze aan het begin van het schooljaar met de klas. Wil je weten wat erin staat? Klik dan iets verderop op het boekje omgaan met elkaar.

Voorkomen van pestgedrag

Pesten is heel schadelijk voor de slachtoffers. Dat moeten we met elkaar niet willen. Als school besteden wij veel aandacht aan het voorkomen van dit gedrag. Wij spreken leerlingen er direct op aan als zij zich niet houden aan de regels. Als er gepest wordt, nemen we contact op met de ouders/verzorgers van zowel de dader als het slachtoffer. Wij vinden het belangrijk dat jouw ouders ook op de hoogte zijn van wat er gebeurt op school.

Afsluitbare kluisjes

Niemand hoeft dus aan jouw eigendommen te komen. Daarom krijg je een eigen kluisje. Hierin kun jij je persoonlijke spullen, je boeken, of je gymspullen kwijt. Natuurlijk gaan we uit van normaal gebruik van je kluisje. De schoolleiding heeft wel het recht om incidenteel het kluisje van een leerling te controleren. Alleen wanneer zij vermoedt dat daarin verboden zaken liggen.

Toezicht

De conciërges houden een oogje in het zeil bij de ingang, zodat zij bij ongeregeldheden direct kunnen ingrijpen. Op plekken die buiten het zicht van de toezichthouders liggen, hebben wij camera’s opgehangen. Ook werken wij met een ‘teamleider van de dag’. Dit houdt in dat één van onze teamleiders, of de directeur in alle pauzes in ons atrium is om mee te helpen bij het toezicht houden. Doordat er op de afdelingen altijd iemand is en er voldoende toezicht is in de pauzes is de kans dat iets verkeerd loopt een stuk kleiner. Samen zorgen wij ervoor dat jij veilig naar school kan.

Voorlichting

Wij vinden het belangrijk dat we leren over hoe we veilig naar school kunnen en ons op school veilig kunnen voelen. Hier besteden wij aandacht aan in onze mentorlessen. Ook werken wij veel samen met de ANWB. Zij komen meerdere keren langs om voorlichting te geven over verkeersveiligheid. Ook de schoolagent komt regelmatig op school langs om een praatje te maken met de leerlingen. Ook wordt de schoolagent weleens gevraagd een voorlichting te geven bij ons in de lessen.

Aanmelden

KOM NAAR HET STREEK IN EDE!

Leerjaar 1

Voor het eerst naar de middelbare school, dat is leuk en spannend tegelijk! Ben jij nieuwsgierig hoe dat is? Neem hier een kijkje. Dan lees je alles over de verschillende leerstromen en kun je filmpjes en webinars bekijken. Je leest wanneer onze Open Dag is en wanneer de themamiddagen en open lessen zijn. En belangrijk: hoe jij je kunt aanmelden. Mis niks!

Leerjaar 2 of hoger

Zit je in leerjaar 2 of hoger en wil je volgend jaar overstappen naar Het Streek College? Vul dan het aanmeldformulier in en mail dat naar info.college@hetstreek.nl. De teamleider of decaan van de afdeling neemt contact met je op.

Tussentijds aanmelden

Wil je overstappen naar Het Streek College? Dat kan ook als het schooljaar al begonnen is. We gaan met jou, jouw ouders en je oude school kijken naar wat de beste plek is om te starten. Je mag onderstaande aanmeldformulieren gebruiken en mailen naar ons of inleveren bij de receptie. Onze decaan neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Publicaties

BEKIJK EN DOWNLOAD ALLE INFORMATIE

In het leerlingenstatuut staan de rechten en plichten van de leerling vermeld. Naast het leerlingenstatuut hebben we net als elke andere school een schoolgids. Dit is geregeld in de Kwaliteitswet voor scholen in het voortgezet onderwijs. Ook maken we ouders wegwijs in onze organisatie. We vertellen hoe wij de overdracht van kennis en vaardigheden vorm willen geven in ons onderwijs. Tot slot hebben we om op een prettige manier naar school te kunnen, met elkaar afspraken gemaakt. Wil je ze nog eens doornemen? Je kunt alle documenten hieronder bekijken.

Shelf Wood
Shelf Wood

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!