BO+

Extra bewegingsonderwijs (BO+)

Het Streek Lyceum biedt onderwijs dat bij jou past

BO+ staat voor extra (+) bewegingsonderwijs (BO). Het is een keuzeprogramma voor alle leerlingen uit de brugklassen mavo/havo en havo/vwo op Het Streek Lyceum. In het eerste halfjaar volg je BO+ naast je reguliere lessen. In het tweede halfjaar is het één van de keuzevakken die we aanbieden. Zo kun je een half of een heel jaar lang twee uur extra sporten!

Werken in blokken

Bij BO+ werken we in blokken die 6 tot 8 weken duren. Ieder blok heeft een thema. Het blok eindigt met een afsluitende activiteit. Je ouders zijn daarbij regelmatig welkom! Thema’s die de afgelopen jaren bij BO+ aan bod kwamen, zijn:

  • Verleg een grens: Je oefent met zwemmen, hardlopen en mountainbiken. We sluiten af met een triathlon.
  • Circusproject: Je maakt kennis met verschillende circusonderdelen en je werkt met de rest van je team toe naar een circusvoorstelling.
  • Trendsporten: Je ontdekt de laatste trends op het gebied van sport en bewegen. Voorbeelden: biketrial, indoorgolf, freerunning, ropeskipping.
  • Reis om de wereld: We gaan op zoek naar typische sporten in een land of werelddeel. Denk aan cricket uit Engeland, beachvolleybal of beachsoccer uit Brazilië óf zelfverdedigingssporten uit Azië.

Promotiefilmpje

CONTACTPERSOON

HEB JE EEN VRAAG? STEL HEM GERUST

Meer weten over BO+? Stel je vraag aan onze docent BO+, de heer Van Essen hes@hetstreek.nl.

BELANGRIJK OP HET STREEK LYCEUM

BEKIJK HIER WAAR WIJ WAARDE AAN HECHTEN IN ONS ONDERWIJS

Keuzeaanbod

Op Het Streek Lyceum krijg je ruimte om te kiezen wat bij je past: Extra sport, Cambridge Engels, Béta Challenge of Cultuur & media, bijvoorbeeld.

ONDERSTEUNING

Vanaf de start van je schoolloopbaan op Het Streek Lyceum hebben we aandacht voor jou en voor wat je nodig hebt om de middelbare school succesvol te doorlopen. Lees hier meer.

LAPTOPS IN DE LES

Op Het Streek Lyceum neem je iedere dag je eigen laptop mee om, naast je schoolboeken, in de lessen te gebruiken. Lees hier meer over.

Buitenschoolse activiteiten

Op Het Streek Lyceum valt er ook naast de lessen van alles voor jou te beleven aan culturele en sportieve activiteiten. Zo organiseren we jaarlijks zeil- en skikampen. Lees hier meer.

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!