Extra’s in de onderbouw

extra’s in de onderbouw

het Streek College biedt onderwijs dat bij jou past.

TOP lessen

Sport

Eén van onze TOP-lessen is sport. Ben jij sportief? Een teamspeler? Een doorzetter? Of wil je dat juist worden? Dan zit je helemaal goed bij de TOP lessen Sport op Het Streek College.

Je gaat in deze lessen net een stapje verder dan in de gymles. Een goede motivatie is dan ook belangrijk. Je maakt kennis met allerlei sporten en opdrachten die je niet krijgt in de gewone les. Heel leuk als je van verschillende sporten houdt.

In de bovenbouw vmbo kun je ook verder met je ervaringen uit de Sportklas als je dat wilt. Het Streek College biedt namelijk keuzevakken in het thema Sport & Veiligheid aan.

Musical

Houd je van dans, zang en toneel? Kies dan voor de TOP les Musical. Hier kan jij al je creativiteit kwijt. Samen durf je alles aan!

In deze les ga je samen een musical schrijven, instuderen en uitvoeren. Om dit goed te doen, krijg je natuurlijk zangles, dansles en acteerles. Je bouwt daarnaast een eigen decor en regelt dat de microfoons en alle verlichting het doen. Om inspiratie op te doen voor dit alles gaan we natuurlijk ook naar een bekende musical kijken.

En dan is het zover… De lichten dimmen, de spot gaat aan, de musical begint! Misschien ben jij volgend jaar wel de leerling die het podium op gaat.

Vakroute techniek

Weet je al op de basisschool dat je verder wilt in de wereld van de techniek? Of wil je dat graag ontdekken? Dan kan dat bij ons in de Vakroute techniek. In de Vakroute techniek krijg je extra veel techniek. Zo ben je in leerjaar 1 en 2 per week al tot negen uur bezig met techniek!

Je leert ontwerpen en creatief bezig te zijn. Het is echt leren door doen. Deze vakroute sluit vervolgens prachtig aan bij de profielen PIE en BWI in de bovenbouw. Je kunt dan zelf die keuzevakken kiezen waarmee je jezelf nog meer als specialist ontwikkelt. Of je kiest dan keuzevakken op een ander gebied dat je interessant vindt.

Thema’s

Binnen de Vakroute techniek werk je aan de volgende thema’s:

  • elektrotechniek
  • metaaltechniek
  • bouwtechniek
  • installatietechniek
  • automatiseringstechniek
  • mobiliteitstechniek
  • houtbewerkingstechniek

Je leert de basisvaardigheden zo snel mogelijk aan. Die pas je vervolgens toe in onze goed uitgeruste praktijkruimtes. Daarnaast werk je veel met computers en ben je heel praktisch bezig. Regelmatig heb je een overleg met je mentor. Dat overleg gaat dan over je prestaties en over de voortgang van je schoolprogramma. De Vakroute Techniek is echt voor de vakvrouw of vakman van de toekomst!

CONTACTPERSOON

HEB JE EEN VRAAG? STEL HEM GERUST

Weten of een extra programma ook bij je past? Neem dan contact met ons op via onderbouw.college@hetstreek.nl of 0318-477 100.

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!