VWO

Haal het beste uit jezelf op het vwo

HET STREEK LYCEUM biedt Onderwijs dat bij jou past

Op het vwo dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Bijvoorbeeld bij het vak Engels. Daar volg je als vwo-leerling vanaf de brugklas het Cambridge Juniorprogramma. Je krijgt les uit een Engelstalige methode. Jouw docent is een native speaker: iemand die Engels als moedertaal heeft. Zo leer je snel vloeiend Engels spreken! In de bovenbouw kun je verder met het vak Cambridge Engels.

TOP-programma

Ook voor hoogbegaafde leerlingen heeft Het Streek veel te bieden. Je volgt ons TalentOntwikkelProgramma (TOP), waarbij je een persoonlijke mentor krijgt en interessante workshops volgt, bijvoorbeeld over je mindset. Lees hier meer.

Laptops in de les (BYOD)

Op het vwo werken alle leerlingen met een laptop. In (een deel van) de les wordt de laptop gebruikt als ondersteuning van het onderwijs. Verschillende vakken maken bijvoorbeeld gebruik van een digitaal werkboek. Lees hier meer over.

6-jarige
opleiding

Na een jaar in een havo/vwo-brugklas of een vwo-brugklas kun je verdergaan op het vwo. Het vwo duurt in totaal zes jaar. Hierna kun je gaan studeren aan een hogeschool (hbo) of universiteit.

Cambridge
Engels

In alle vwo-brugklassen krijg je Cambridge Junior: een uitdagende variant van het vak Engels. Ben jij een echte uitblinker in Engels? In de vwo-bovenbouw kun je kiezen voor Cambridge Engels, dat je afsluit met een internationaal erkend examen. Lees hier meer.

Geo
Future

In de brugklas én in vwo 2 en 3 kun je kiezen voor het vak GeoFuture. De naam GeoFuture is een combinatie van ‘geo’ (aarde) en ‘future’ (toekomst). Tijdens de uren GeoFuture word je gestimuleerd om kritisch en creatief na te denken. Meer weten over GeoFuture? Klik hier.

Technasium

Al in de brugklas kun je kiezen voor het technasium. Je krijgt alle ruimte om zelf te ontdekken. In het technolab bedenk je de creatiefste oplossingen en helpt zo echte opdrachtgevers met jouw ideeën. Lees hier meer.

Basis voor hbo
of universiteit

Met een vwo-diploma op zak ga je verder op het hoger beroepsonderwijs (hbo) of ga je studeren aan een universiteit.

TOP-programma

Om hoogbegaafde leerlingen te helpen hun talenten zo goed mogelijk te ontwikkelen, hebben wij op Het Streek Lyceum een TalentOntwikkelProgramma (TOP). Je volgt interessante workshops en ontmoet andere hoogbegaafde leerlingen. Lees hier meer.

Leerjaar 2

In vwo 2 krijg je er twee nieuwe vakken bij: natuurkunde en Duits. Het tempo en het niveau zullen bij elk vak hoger liggen dan in de brugklas. We verwachten steeds wat meer zelfstandigheid van je. Daarnaast word je uitgedaagd om kritisch te denken en zul je regelmatig moeten samenwerken. Gedurende het jaar doe je een maatschappelijke stage en volg je interessante projecten die vaak horen bij de leerstroom die je volgt.

Leerjaar 3

In vwo 3 komen er nog twee vakken bij: economie en scheikunde. In de loop van het derde jaar maak je een profielkeuze voor de bovenbouw. Je mentor en de decaan begeleiden je bij het maken van deze keuze. Je kunt kiezen uit deze vier profielen:

  • Cultuur en Maatschappij (C&M)
  • Economie en Maatschappij (E&M)
  • Natuur en Gezondheid (N&G)
  • Natuur en Techniek (N&T)

Door goed te kijken en na te denken over waar je (niet) goed in bent en wat je na school wil doen, bepaal je het profiel dat je kiest.

Vwo bovenbouw

Zit je in 4,5 en 6 vwo, dan heb je soms les in klassenverband, maar vaker in clusterverband. Je leert steeds meer en beter zelfstandig te werken, om zo kennis te verwerven, te verwerken en toe te passen. Zo bereiden we je goed voor op je vervolgopleiding na het vwo.

In de bovenbouw heeft elk vak een bepaald aantal studielasturen (SLU). Die uren zitten natuurlijk in je lesrooster. Maar naast de lessen moet je ook zelf plannen en de leerstof doornemen. Om je te helpen, werken veel vakken met een studiewijzer. Daardoor weet je voor langere tijd wat er in een periode gebeurt.

CONTACTPERSOON

HEB JE EEN VRAAG? STEL HEM GERUST

Heb je nog vragen over het vwo op Het Streek Lyceum, neem dan gerust contact op met de teamleider vwo onderbouw, meneer Adriaens (rad@hetstreek.nl) of met de teamleider vwo bovenbouw, meneer Van Lenthe (tle@hetstreek.nl).

PraktischE INFO Het Streek

Voor ouders en leerlingen

Hoe laat beginnen de lessen? Wanneer zijn de toetsweken? Wat doe je als je ziek bent? Hoe leen of verleng je een boek bij de mediatheek? Via deze pagina kom je terecht bij allerlei praktische informatie die van belang is als je leerling of ouder van een leerling van Het Streek Lyceum bent.

BELANGRIJK OP HET STREEK LYCEUM

BEKIJK HIER WAAR WIJ WAARDE AAN HECHTEN IN ONS ONDERWIJS

Keuzeaanbod

Op Het Streek Lyceum krijg je ruimte om te kiezen wat bij je past: Extra sport, Cambridge Engels, Béta Challenge of Cultuur & media, bijvoorbeeld.

ONDERSTEUNING

Vanaf de start van je schoolloopbaan op Het Streek Lyceum hebben we aandacht voor jou en voor wat je nodig hebt om de middelbare school succesvol te doorlopen. Lees hier meer.

LAPTOPS IN DE LES

Op Het Streek Lyceum neem je iedere dag je eigen laptop mee om, naast je schoolboeken, in de lessen te gebruiken. Lees hier meer over.

Buitenschoolse activiteiten

Op Het Streek Lyceum valt er ook naast de lessen van alles voor jou te beleven aan culturele en sportieve activiteiten. Zo organiseren we jaarlijks zeil- en skikampen. Lees hier meer.

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!