GeoFuture

Denk na over toekomstvragen bij GeoFuture

HET STREEK LYCEUM biedt Onderwijs dat bij jou past

Op de havo en op het vwo krijg je het vak GeoFuture (GF). Op de mavo is het een keuzevak. De naam Geo Future is een combinatie van ‘geo’ (aarde) en ‘future’ (toekomst). Tijdens de uren Geo Future word je gestimuleerd om kritisch en creatief na te denken. We hebben het over problemen die wereldwijd op aarde spelen. Hoe lossen we die in de toekomst op? Hebben we bijvoorbeeld met z’n allen in de toekomst nog voldoende te eten? Iedereen op aarde wordt steeds ouder: wat betekent dit voor de samenleving? Hoe gaat de stad van de toekomst eruitzien als we meer rekening willen houden met het milieu? En: hoe ziet het schoolgebouw van de toekomst eruit?

Modules

Het lesprogramma van GeoFuture is verdeeld in modules. In iedere module werk je toe naar een grote eindopdracht. Daarvoor heb je al je kennis en creativiteit nodig. Voordat je aan de eindopdracht begint, leer je door afwisselende opdrachten de theorie over het vraagstuk goed kennen. Bovendien leer je kritisch en creatief te denken.

In de
onderbouw

Als je naar de brugklas havo/vwo of vwo gaat, krijg je het hele jaar drie uur per week GeoFuture. In de andere brugklassen volg je het vak het eerste halfjaar twee uur per week of is het een keuzevak in het tweede halfjaar. In havo 2 en vwo 2 kun je verdergaan met het vak GeoFuture.

Werken aan
een project

Je werkt samen met andere leerlingen aan een module. Een groot deel van de tijd werk je in je eigen tempo aan de opdrachten. Bij iedere GeoFuture-module hoort een buitenopdracht of excursie.

Samenwerken &
Presenteren

Aan het eind van een module presenteer je jouw idee of oplossing aan de rest van de klas of aan de opdrachtgever. Je leert zo bij dit vak om goed met elkaar samen te werken en om je ideeën te presenteren aan anderen.

GeoFuture-
certificaat

Aan het einde van de onderbouw sluit je het vak GeoFuture af. Daarna ontvang je een officieel GeoFuture Certificaat.

Na de brugklas

In havo 2 en vwo 2 kun je verdergaan met het vak GeoFuture. In de leerstroom havo krijg je het vak 2 uur per week, in de leerstroom vwo 3 uur per week.

Speciaal voor ouders

Het Streek Lyceum is een Geo Future School. Dat is een nieuwe stroom in het voortgezet onderwijs met veel aandacht voor de toekomst (future) én voor de grote vraagstukken van deze aarde (geo). Wij maken deel uit van een netwerk van 31 scholen in Nederland die samen vormgeven aan Geo Future School. Het Streek Lyceum is de enige school in de regio die het vak Geo Future aanbiedt.

De lesmodules in Geo Future doen een beroep op de zogeheten 21st century skills van de leerlingen. Zij leren op een onderzoekende manier over de kernthema’s in de hedendaagse samenleving. Ze werken vakoverstijgend en toekomstgericht en ze zetten hun eigen creativiteit in. Ze werken samen met bedrijven en instellingen die ook actief zijn op een kernthema. Samen met die bedrijven en instellingen ontwikkelt Het Streek nieuwe modules. Op dit moment zijn acht docenten daarmee bezig, op verschillende niveaus: voor de brugklas en voor 2 vwo.

Het Streek Lyceum staat als Geo Future School voor relevant, praktijkgericht, uitdagend en toekomstgericht onderwijs!

contactpersoon

heb je een vraag ? stel hem gerust

Meer weten over GeoFuture? Stel je vraag aan de heer Nanninga (rna@hetstreek.nl), docent GeoFuture, of de heer Adriaens (rad@hetstreek.nl) teamleider vwo onderbouw.

PraktischE INFO Het Streek

Voor ouders en leerlingen

Hoe laat beginnen de lessen? Wanneer zijn de toetsweken? Wat doe je als je ziek bent? Hoe leen of verleng je een boek bij de mediatheek? Via deze pagina kom je terecht bij allerlei praktische informatie die van belang is als je leerling of ouder van een leerling van Het Streek Lyceum bent.

BELANGRIJK OP HET STREEK LYCEUM

BEKIJK HIER WAAR WIJ WAARDE AAN HECHTEN IN ONS ONDERWIJS

Keuzeaanbod

Op Het Streek Lyceum krijg je ruimte om te kiezen wat bij je past: Extra sport, Cambridge Engels, Béta Challenge of Cultuur & media, bijvoorbeeld.

ONDERSTEUNING

Vanaf de start van je schoolloopbaan op Het Streek Lyceum hebben we aandacht voor jou en voor wat je nodig hebt om de middelbare school succesvol te doorlopen. Lees hier meer.

LAPTOPS IN DE LES

Op Het Streek Lyceum neem je iedere dag je eigen laptop mee om, naast je schoolboeken, in de lessen te gebruiken. Lees hier meer over.

Buitenschoolse activiteiten

Op Het Streek Lyceum valt er ook naast de lessen van alles voor jou te beleven aan culturele en sportieve activiteiten. Zo organiseren we jaarlijks zeil- en skikampen. Lees hier meer.

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!