Onderwijs

MAVO, HAVO, VWO en GYMNASIUM

HET STREEK LYCEUM biedt Onderwijs dat bij jou past

Of je nu op de mavo, de havo of het vwo zit: je krijgt bij ons volop kansen om van jouw schooltijd een prachtige periode te maken. Heb jij een mavo- (vmbo-tl), havo- of vwo-advies? Op deze pagina lees je wat Het Streek Lyceum jou te bieden heeft. Samen met jou zoeken wij een klas uit die bij je past, zodat jij met veel plezier naar school gaat. Zo haal je het beste uit jezelf!

Klik op één van de links om meer te weten te komen over de verschillende leerstromen op Het Streek Lyceum, over de extra programma’s of over de begeleiding die wij bieden. Niet gevonden wat je zocht? Neem dan gerust contact met ons op!

HET STREEK LYCEUM SCOORT GOED

Benieuwd hoe Het Streek scoort? Op Scholenopdekaart.nl vind je alle statistieken.

MAVO, HAVO, VWO en GYMNASIUM

HET STREEK LYCEUM HEEFT HET ALLEMAAL!

OP DE MAVO DENK
JE NA OVER
JE TOEKOMST

Met een mavo-diploma op zak ga je verder op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) of stroom je door naar de havo.

OP DE HAVO ONTDEK
JE WAAR JE
GOED IN BENT

Met een havo-diploma op zak ga je verder op het hoger beroepsonderwijs (hbo) of stroom je door naar het vwo.

OP HET VWO HAAL
JE HET BESTE
UIT JEZELF

Met een vwo-diploma op zak ga je verder op het hoger beroepsonderwijs (hbo) of ga je studeren aan een universiteit.

OP HET TECHNASIUM
ONTWIKKEL JE
JE TALENT

Zowel op de havo als op het vwo kun je kiezen voor het technasium. Bij je diploma ontvang je dan een officieel technasiumcertificaat!

BIJ GEOFUTURE
VERDIEP JE JOUW
KIJK OP DE WERELD

Op de havo en op het vwo krijg je het vak GeoFuture, een vak waarbij je je bezighoudt met belangrijke toekomstvragen.

OP HET GYMNASIUM
ONTWIKKEL JE
JE TALENT

Met een vwo-advies kun je kiezen voor het gymnasium. Speciaal voor leerlingen die nieuwsgierig zijn en houden van een uitdaging!

Iedere dag je eigen laptop mee

Op Het Streek Lyceum neem je iedere dag je eigen laptop mee om, naast je schoolboeken, in de lessen te gebruiken. Het is je eigen device, dus je kan er waarschijnlijk al goed mee overweg. Zo heb je altijd je eigen schoolwerk bij je.

Alle mogelijkheden om JE EXTRA te ONTWIKKELEN

OP HET STREEK LYCEUM HEB JE KEUZE uit extra VAKKEN

Bèta Challenge

Ga je naar de brugklas mavo/havo op Het Streek Lyceum, dan maak je kennis met Bèta Challenge. Dat doe je bij het vak Technologie en Toepassing (T&T). Bèta Challenge is met boeiende projecten dé uitdaging voor mavoleerlingen.

Extra bewegingsonderwijs (BO+)

BO+ staat voor extra (+) bewegingsonderwijs (BO). In alle brugklassen kun je BO+ kiezen. Doe mee aan een triatlon, ontdek nieuwe sporten en verleg je grenzen bij dit sportieve vak!

Cultuur en media

In elke brugklas kun je kiezen voor het vak Cultuur en media. Je werkt aan film- en fotografieopdrachten. Je leert ook kritisch te kijken naar media: hoe nemen films en reclames je bijvoorbeeld in de maling?

Cambridge Engels

In alle vwo-brugklassen krijg je Cambridge Junior: een uitdagende variant van het vak Engels. Ben jij een echte uitblinker in Engels? In de havo- en vwo-bovenbouw kun je kiezen voor Cambridge Engels, dat je afsluit met een internationaal erkend examen.

BELANGRIJK OP HET STREEK LYCEUM

BEKIJK HIER WAAR WIJ WAARDE AAN HECHTEN IN ONS ONDERWIJS

Keuzeaanbod

Op Het Streek Lyceum krijg je ruimte om te kiezen wat bij je past: Extra sport, Cambridge Engels, Béta Challenge of Cultuur & media, bijvoorbeeld.

ONDERSTEUNING

Vanaf de start van je schoolloopbaan op Het Streek Lyceum hebben we aandacht voor jou en voor wat je nodig hebt om de middelbare school succesvol te doorlopen. Lees hier meer.

LAPTOPS IN DE LES

Op Het Streek Lyceum neem je iedere dag je eigen laptop mee om, naast je schoolboeken, in de lessen te gebruiken. Lees hier meer over.

Buitenschoolse activiteiten

Op Het Streek Lyceum valt er ook naast de lessen van alles voor jou te beleven aan culturele en sportieve activiteiten. Zo organiseren we jaarlijks zeil- en skikampen.

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!