Gymnasium

ONTWIKKEL JE TALENT OP HET GYMNASIUM

HET STREEK LYCEUM biedt Onderwijs dat bij jou past

Ben je nieuwsgierig? Houd je van bijzondere verhalen, die lang geleden echt gebeurd zijn? Zie je vreemde talen als een uitdaging? Dan is het gymnasium vast iets voor jou. Direct in de brugklas kun je op Het Streek Lyceum kiezen voor het gymnasium. Je weet dan dat je in een groep getalenteerde en gemotiveerde leerlingen terecht komt waarmee je je onder andere gaat verdiepen in de taal en cultuur van Grieken en Romeinen.

Klassieke Taal en Cultuur (KTC)

Hét speciale vak in de gymnasiumbrugklas is Klassieke Taal en Cultuur. Dit krijg je in de brugklas drie uur in de week. Je verdiept je dan in de geschiedenis en de cultuur van de Grieken en Romeinen en je leert de beginselen van de beide talen. Vanaf klas 2 krijg je Latijn en Grieks als aparte vakken.

6-jarige
opleiding

Al in de brugklas kun je kiezen voor het gymnasium. Het gymnasium duurt in totaal zes jaar.

Cambridge
Engels

In de gymnasiumbrugklas krijg je Cambridge Junior: een uitdagende variant van het vak Engels. Ben jij een echte uitblinker in Engels? In de bovenbouw kun je kiezen voor Cambridge Engels, dat je afsluit met een internationaal erkend examen. Lees hier meer over Cambridge Engels.

Buitenlandse
stedentrips

Speciaal voor gymnasiumleerlingen
organiseren we excursies naar bijvoorbeeld de oude Romeinse stad Xanten in Duitsland. In de bovenbouw ga je met alle gymnasiumleerlingen op stedentrip naar Rome.

Debatteren &
filosoferen

Het gymnasium is meer dan alleen klassieke talen. Je leert bijvoorbeeld debatteren. Durf je het aan om mee te doen aan een landelijke debatwedstrijd? Wij dagen je uit!

TOP-Programma

Om hoogbegaafde leerlingen te helpen hun talenten zo goed mogelijk te ontwikkelen, hebben wij op Het Streek Lyceum een TalentOntwikkelProgramma (TOP). Je volgt interessante workshops en ontmoet andere hoogbegaafde leerlingen. Lees hier meer.

Instromen vanuit de brugklas havo-vwo of vwo

Instromen in het gymnasium is ook mogelijk na het eerste jaar. Als je in een havo/vwo- of vwo-brugklas zit en twijfelt of je verder wilt op het gymnasium, dan kun je in de tweede helft van de brugklas het keuzevak Klassieke Taal en Cultuur volgen. Je stroomt dan door naar 2 gymnasium.

Het gymnasium geeft je een voorsprong

De Grieken en Romeinen legden de basis voor filosofie, wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis en natuurkunde. Via het vak Klassieke Taal en Cultuur leer je dus meer over de achtergrond van onze westerse cultuur. En wist je dat vele talen zoals Frans, Spaans en Italiaans rechtstreeks van het Latijn zijn afgeleid? Zelfs in het Engels en het Duits vind je dingen terug.

Het is dus niet alleen heel erg leuk om het gymnasium te doen, het is ook ontzettend handig om Grieks en Latijn te krijgen want het helpt je bij je andere vakken. Daarbij heb je met een gymnasiumdiploma echt iets bijzonders in handen; je hebt laten zien dat je wat in je mars hebt!

Contactpersoon

HEB JE VRAGEN ERGENS OVER? STEL ZE GERUST

Heb je nog vragen over het gymnasium op Het Streek Lyceum, neem dan gerust contact op met mevrouw Zomer (lzo@hetstreek.nl) docent klassieke talen, of mijnheer Adriaens (rad@hetstreek.nl), teamleider vwo onderbouw.

PraktischE INFO Het Streek

Voor ouders en leerlingen

Hoe laat beginnen de lessen? Wanneer zijn de toetsweken? Wat doe je als je ziek bent? Hoe leen of verleng je een boek bij de mediatheek? Via deze pagina kom je terecht bij allerlei praktische informatie die van belang is als je leerling of ouder van een leerling van Het Streek Lyceum bent.

BELANGRIJK OP HET STREEK LYCEUM

BEKIJK HIER WAAR WIJ WAARDE AAN HECHTEN IN ONS ONDERWIJS

Keuzeaanbod

Op Het Streek Lyceum krijg je ruimte om te kiezen wat bij je past: Extra sport, Cambridge Engels, Béta Challenge of Cultuur & media, bijvoorbeeld.

ONDERSTEUNING

Vanaf de start van je schoolloopbaan op Het Streek Lyceum hebben we aandacht voor jou en voor wat je nodig hebt om de middelbare school succesvol te doorlopen. Lees hier meer.

LAPTOPS IN DE LES

Op Het Streek Lyceum neem je iedere dag je eigen laptop mee om, naast je schoolboeken, in de lessen te gebruiken. Lees hier meer over.

Buitenschoolse activiteiten

Op Het Streek Lyceum valt er ook naast de lessen van alles voor jou te beleven aan culturele en sportieve activiteiten. Zo organiseren we jaarlijks zeil- en skikampen.

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!