MAVO

Op de mavo denk je na over je toekomst

HET STREEK LYCEUM biedt Onderwijs dat bij jou past

De mavo op Het Streek Lyceum is niet zomaar een mavo. Jij kan er goed je talenten kwijt en de docenten doen er alles aan om je te laten slagen.

Leren plannen en organiseren

In de brugklas krijg je huiswerk, misschien wel voor het eerst? Daarom besteden we veel aandacht aan het leren plannen en organiseren van je huiswerk. Hoe lang van te voren moet je beginnen met leren voor een repetitie? Hoe leer je een lange tekst voor bijvoorbeeld geschiedenis? Daar helpen de docenten en mentoren in de brugklas jou bij. Ook in jouw verdere jaren op de mavo helpen we het je steeds beter zelf te doen. Je hoeft dus echt niet alles al meteen te kunnen.

4-jarige
opleiding

Je begint eerst in de brugklas mavo/havo en daarna stroom je door in de mavo (vmbo-tl). De mavo duurt in totaal, dus de brugklas meegerekend, vier jaar.

Technologie &
Toepassing (T&T)

Als enige school in de omgeving bieden wij je Bèta Challenge aan. Dat is een uitdaging in de technologie! Ontzettend handig, want technologie kom je overal tegen. Lees hier meer over Bèta Challenge en het vak Technologie en toepassing (T&T).

Basis voor
mbo of havo

Met een mavo-diploma op zak ga je verder op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) of stroom je door naar de havo.

Keuzes na leerjaar 2

De eerste twee jaar in de mavo heten de onderbouw en de laatste twee jaar heten de bovenbouw. In de bovenbouw werken we met profielen. Dat is een richting waar jouw interesse ligt en een pakket aan vakken dat daarbij hoort. De profielen die je op Het Streek Lyceum kunt kiezen, zijn:

  • economie
  • techniek
  • zorg en welzijn

Aan het einde van mavo 2 sta je als het ware op een kruispunt. Je moet dan al een aantal keuzes maken:

  • Je kiest een voorlopige profiel (maar er is als je naar klas 3 gaat nog ruimte als je wilt switchen).
  • Je kiest 3 vakken uit deze vakken: geschiedenis, aardrijkskunde, natuurkunde, Duits of Frans.
  • Je kiest 1 creatief vak uit deze vakken: beeldende vorming of muziek.

Die keuze maak je niet zomaar. De mentor zorgt dat die jou goed kent, zodat jullie het er samen over kunnen hebben.

Keuzes na leerjaar 3

Aan het einde van leerjaar 3 kies je definitief voor zo’n profiel. Met dat vakkenpakket kan je naar een beroepsopleiding die je leuk lijkt of later overstappen naar de havo.

Contactpersoon

HEB JE EEN VRAAG? STEL HEM GERUST

Heb je nog vragen over de mavo op Het Streek Lyceum, neem dan gerust contact op met de teamleider mavo, mevrouw Junge (bju@hetstreek.nl).

PraktischE INFO Het Streek

Voor ouders en leerlingen

Hoe laat beginnen de lessen? Wanneer zijn de toetsweken? Wat doe je als je ziek bent? Hoe leen of verleng je een boek bij de mediatheek? Via deze pagina kom je terecht bij allerlei praktische informatie die van belang is als je leerling of ouder van een leerling van Het Streek Lyceum bent.

BELANGRIJK OP HET STREEK LYCEUM

BEKIJK HIER WAAR WIJ WAARDE AAN HECHTEN IN ONS ONDERWIJS

Keuzeaanbod

Op Het Streek Lyceum krijg je ruimte om te kiezen wat bij je past: Extra sport, Cambridge Engels, Béta Challenge of Cultuur & media, bijvoorbeeld.

ONDERSTEUNING

Vanaf de start van je schoolloopbaan op Het Streek Lyceum hebben we aandacht voor jou en voor wat je nodig hebt om de middelbare school succesvol te doorlopen. Lees hier meer.

LAPTOPS IN DE LES

Op Het Streek Lyceum neem je iedere dag je eigen laptop mee om, naast je schoolboeken, in de lessen te gebruiken. Lees hier meer over.

Buitenschoolse activiteiten

Op Het Streek Lyceum valt er ook naast de lessen van alles voor jou te beleven aan culturele en sportieve activiteiten. Zo organiseren we jaarlijks zeil- en skikampen.

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!