Laptops in de les (BYOD)

Laptops in de les (BYOD)

Het Streek Lyceum biedt onderwijs dat bij jou past

Meteen vanaf de brugklas nemen alle leerlingen op Het Streek Lyceum een device mee naar de les. Een device is op het Streek Lyceum een laptop. In (een deel van) de les wordt het device gebruikt als ondersteuning van het onderwijs.

Werken aan 21e-eeuwse vaardigheden

Verschillende vakken maken bijvoorbeeld gebruik van een digitaal werkboek. Je kunt zo in je eigen tempo werken. Een ander voordeel is dat je direct feedback krijgt: is je antwoord goed of fout? Hoe zou je het kunnen verbeteren? Ook tijdens de instructie maken docenten regelmatig gebruik van de devices. Je werkt bijvoorbeeld met het programma LessopUp, waarin je filmpjes kunt bekijken, vragen kunt beantwoorden en opdrachten kunt maken. Zo leren we jou 21ste-eeuwse vaardigheden aan als (digitaal) samenwerken, creatief en kritisch denken.

Aanschaf

Als ouders draagt u zelf zorg voor een aanschaf van een geschikt device voor uw zoon of dochter. Wanneer u zelf een laptop aanschaft, dient die te voldoen aan een aantal eisen. Zo moet het een Windows-device zijn, moet de accu voldoende lang meegaan en is het fijn als het device voorzien is van een stevige beschermhoes. U kunt zelf een device aanschaffen of gebruik maken van het aanbod van The Rent Company, onze samenwerkingspartner.

The Rent Company

Het Streek Lyceum werkt sinds enkele jaren samen met The Rent Company. The Rent Company verstrekt devices via een huurkoopconstructie, waardoor ouders voor een vast bedrag per maand een device kunnen aanschaffen. Ouders van leerlingen in de brugklassen worden in het voorjaar nader geïnformeerd over het BYOD-project en over de mogelijkheden tot aanschaf van een device via The Rent Company.

Voor meer informatie over huur of koop via The Rent Company, kijk hier.
Voor veel gestelde vragen, kijk hier.

ONTDEK HET STREEK LYCEUM

Bekijk hier de informatie van The Rent Company

Waarom een educatie laptop?

Een kijkje bij The Rent Company

Hoe werkt easy4u?

CONTACTPERSOON

HEB JE EEN VRAAG? STEL HEM GERUST

Heb je vragen over laptops op Het Streek Lyceum? Stel die dan aan de heer Spoelstra esp@hetstreek.nl, teamleider brugklassen, of aan mevrouw Keizer jkz@hetstreek.nl, teamleider havo onderbouw.

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!