Cultuur & Media

Cultuur & media

Het Streek Lyceum biedt onderwijs dat bij jou past

Cultuur en Media is een keuzevak in het tweede halfjaar van de brugklas, dus vanaf januari. Als je dit vak kiest krijg je het twee uur in de week. In iedere leerstroom in de brugklas kun je dit vak kiezen.

‘Light, camera, action!’

Je hebt iedere dag te maken met media. Denk aan social media als Instagram en TikTok of een platform als YouTube. Ook nieuwsberichten, films en reclames zijn vormen van media. Bij het vak Cultuur en Media leer je hoe je zelf media kunt maken. Je leert ook kritisch te kijken naar media: Hoe nemen films en reclames je bijvoorbeeld in de maling? Je werkt aan opdrachten over thema’s als mediawijsheid, film en fotografie.

Voor of achter de camera …?

Bij het vak Cultuur en Media leer je hoe je voor de camera presenteert maar ook hoe je met de camera iets op de juiste manier in beeld brengt. Maar bij dit vak doe je nog veel meer leuke dingen, zoals leren fotograferen en leren photoshoppen.

Na de brugklas

Als je na de brugklas naar havo 2 gaat kun je Cultuur en Media als leerstroom kiezen. Je kiest dit dan voor twee jaar, havo 2 en havo 3. Je volgt dan het reguliere havo programma maar met het extra vak Cultuur en Media. Je leert interviewen, televisie reportages maken, nepnieuws te ontrafelen , zelf nepnieuws te maken, je vormt een redactie met een groepje klasgenoten om een tijdschrift te maken en je bent vaak binnen of buiten de school te vinden met een camera. Op de jaarlijkse Cultuur en Media avond presenteer je samen met je klasgenoten je mooiste projecten aan ouders en andere belangstellenden.

CONTACTPERSOON

HEB JE EEN VRAAG? STEL HEM GERUST

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit vak? Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar de docent Cultuur en Media, meneer Roseboom (arb@hetstreek.nl)

BELANGRIJK OP HET STREEK LYCEUM

BEKIJK HIER WAAR WIJ WAARDE AAN HECHTEN IN ONS ONDERWIJS

Keuzeaanbod

Op Het Streek Lyceum krijg je ruimte om te kiezen wat bij je past: Extra sport, Cambridge Engels, Béta Challenge of Cultuur & media, bijvoorbeeld.

ONDERSTEUNING

Vanaf de start van je schoolloopbaan op Het Streek Lyceum hebben we aandacht voor jou en voor wat je nodig hebt om de middelbare school succesvol te doorlopen. Lees hier meer.

LAPTOPS IN DE LES

Op Het Streek Lyceum neem je iedere dag je eigen laptop mee om, naast je schoolboeken, in de lessen te gebruiken. Lees hier meer over.

Buitenschoolse activiteiten

Op Het Streek Lyceum valt er ook naast de lessen van alles voor jou te beleven aan culturele en sportieve activiteiten. Zo organiseren we jaarlijks zeil- en skikampen. Lees hier meer.

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!