Bèta Challenge

Bèta Challenge

Het Streek Lyceum biedt onderwijs dat bij jou past

Ga je naar de brugklas mavo/havo op Het Streek Lyceum, dan maak je kennis met Bèta Challenge. Dat doe je bij het vak Technologie en Toepassing (T&T). Een challenge is een uitdaging. Bèta Challenge is met boeiende projecten dé uitdaging voor mavoleerlingen. In de brugklas werk je aan een eerste project bij het vak technologie en toepassing. In de tweede helft van het brugjaar mavo/havo – dus vanaf januari – leer je eerst hoe je omgaat met materialen en gereedschap. Daarna ga je met het vak aan de slag met projecten. Daarbij krijg je te maken met bedrijven en mbo-opleidingen in Ede of omgeving.

Zoeken naar een oplossing

Stel je voor dat een bedrijf bij ons op school komt. Bij jou in de klas. De vraag is dan of je mee wilt denken bij het vinden van een technologische oplossing voor een probleem. Jij gaat dan als onderdeel van een team meewerken aan die oplossing! Gaaf toch?!

Meubelmaker

Een van de opdrachtgevers was de afgelopen jaren een meubelmaker. Ontwerp een stoel die heerlijk zit. Dat was de uitdaging waarmee hij leerlingen aan het werk zette. Ze verzamelden eerst ideeën. Ze maakten tekeningen. Ze praatten met de meubelmaker en ze brachten een bezoek aan de afdeling Houtbewerking van het Technova. Na al dat voorwerk gingen ze echt aan de slag. De resultaten mochten er zijn. De leerlingen presenteerden die trots aan de ouders, medeleerlingen en andere belangstellenden.

Na de brugklas

Na de brugklas begint Bèta Challenge pas echt. Door de projecten in 2 en 3 mavo ga je ontdekken welk vakkenpakket je leuk vindt. Welke vervolgopleiding helemaal bij je past. Je gaat op bezoek bij verschillende mbo-opleidingen. Op een leuke manier maak je zo kennis met het mbo en het bedrijfsleven. Het Streek biedt als enige school in de regio Ede deze uitdagende leerroute ook in mavo 4 aan.

CONTACTPERSOON

HEB JE EEN VRAAG? STEL HEM GERUST

Meer weten over Bèta Challenge? Stel je vraag aan mevrouw Alberts wal@hetstreek.nl, coördinator, of aan mevrouw Jungebju@hetstreek.nl.

BELANGRIJK OP HET STREEK LYCEUM

BEKIJK HIER WAAR WIJ WAARDE AAN HECHTEN IN ONS ONDERWIJS

Keuzeaanbod

Op Het Streek Lyceum krijg je ruimte om te kiezen wat bij je past: Extra sport, Cambridge Engels, Béta Challenge of Cultuur & media, bijvoorbeeld.

ONDERSTEUNING

Vanaf de start van je schoolloopbaan op Het Streek Lyceum hebben we aandacht voor jou en voor wat je nodig hebt om de middelbare school succesvol te doorlopen. Lees hier meer.

LAPTOPS IN DE LES

Op Het Streek Lyceum neem je iedere dag je eigen laptop mee om, naast je schoolboeken, in de lessen te gebruiken. Lees hier meer over.

Buitenschoolse activiteiten

Op Het Streek Lyceum valt er ook naast de lessen van alles voor jou te beleven aan culturele en sportieve activiteiten. Zo organiseren we jaarlijks zeil- en skikampen. Lees hier meer.

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!