Het Streek Lyceum

Op Het Streek Lyceum voel je je thuis!

Samen leren, samen leven OP HET STREEK IN EDE!

Of je nu op de mavo, de havo of het vwo zit: je krijgt bij ons volop kansen om van jouw schooltijd een prachtige periode te maken. We zijn nieuwsgierig naar wie je bent en wie je nog gaat worden. Je kan erop vertrouwen dat het je gaat lukken op onze school. Je gaat je talenten ontdekken, ontwikkelen en delen met anderen. Dat inspireert! We creëren met elkaar een veilige sfeer waarin we elkaar vertrouwen en waarin we verantwoordelijkheid dragen voor elkaar. Dat wordt gevoed door onze christelijke wortels. Tegelijkertijd waarderen we de diversiteit bij ons op school. Kortom, je wordt gezien bij ons op school.

ONDERWIJS DAT BIJ JOU PAST

Heb jij een mavo- (vmbo-tl), havo- of vwo-advies? Op deze pagina lees je wat Het Streek Lyceum jou te bieden heeft. Samen met jou zoeken wij een klas uit die bij je past, zodat jij met veel plezier naar school gaat. Zo haal je het beste uit jezelf! Klik op één van de links om meer te weten te komen over de verschillende leerstromen op Het Streek Lyceum, over de extra programma’s of over de begeleiding die wij bieden. Niet gevonden wat je zocht? Neem dan gerust contact met ons op!

ONTDEK HET STREEK LYCEUM

BEKIJK HIER ONZE PROMOTIEFILMS

Promotievideo Het Streek Lyceum

Wij zijn Het Streek!

Promotievideo BO+

Promotievideo technasium

MAVO, HAVO, VWO en GYMNASIUM

HET STREEK LYCEUM HEEFT HET ALLEMAAL!

OP DE MAVO DENK
JE NA OVER
JE TOEKOMST

Met een mavo-diploma op zak ga je verder op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) of stroom je door naar de havo.

OP DE HAVO ONTDEK
JE WAAR JE
GOED IN BENT

Met een havo-diploma op zak ga je verder op het hoger beroepsonderwijs (hbo) of stroom je door naar het vwo.

OP HET VWO HAAL
JE HET BESTE
UIT JEZELF

Met een vwo-diploma op zak ga je verder op het hoger beroepsonderwijs (hbo) of ga je studeren aan een universiteit.

OP HET TECHNASIUM
ONTWIKKEL JE
JE TALENT

Zowel op de havo als op het vwo kun je kiezen voor het technasium. Bij je diploma ontvang je dan een officieel technasiumcertificaat!

BIJ GEOFUTURE
VERDIEP JE JOUW
KIJK OP DE WERELD

Op de havo en op het vwo krijg je het vak GeoFuture, een vak waarbij je je bezighoudt met belangrijke toekomstvragen.

OP HET GYMNASIUM
ONTWIKKEL JE
JE TALENT

Met een vwo-advies kun je kiezen voor het gymnasium. Speciaal voor leerlingen die nieuwsgierig zijn en houden van een uitdaging!

TalentOntwikkelProgramma

Het Streek Lyceum ondersteunt jouw talent!

Iedereen heeft een talent! Ligt jouw talent op het gebied van sport, muziek of op cognitief gebied? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor deelname aan een speciaal programma waarmee we je helpen om het beste uit jezelf naar boven te halen: het TalentOntwikkelProgramma (TOP).

volg ons op social media, Stay tuned!

OP HET STREEK IS ELKE DAG WAT TE BELEVEN!

📣REÜNIE HET STREEK LYCEUM op zaterdag 19 oktober 2024 van 13.00 tot 16.00 uur.
De reünie is in het gloednieuwe gebouw van Het Streek Lyceum. Noteer 19 oktober alvast in je agenda! Opgeven kan binnenkort. Houd hiervoor onze socials en website in de gaten. Deel dit bericht en tag je oud-klasgenoten!

📣REÜNIE HET STREEK LYCEUM op zaterdag 19 oktober 2024 van 13.00 tot 16.00 uur.
De reünie is in het gloednieuwe gebouw van Het Streek Lyceum. Noteer 19 oktober alvast in je agenda! Opgeven kan binnenkort. Houd hiervoor onze socials en website in de gaten. Deel dit bericht en tag je oud-klasgenoten!
...

Pauze zonder telefoon! Lekker een potje kaarten, hoe mooi is dat…. #pauze #telefoonvrijeschool #kaartspellen

Pauze zonder telefoon! Lekker een potje kaarten, hoe mooi is dat…. #pauze #telefoonvrijeschool #kaartspellen ...

Voor heel veel leerlingen vandaag een spannende dag! Fingers crossed 🤞#examenuitslag

Voor heel veel leerlingen vandaag een spannende dag! Fingers crossed 🤞#examenuitslag ...

Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni zullen een aantal vwo 5 leerlingen naar Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht gaan om de Europese verkiezingen te promoten. Dit doen ze door mensen de vraag te stellen: Wat weet u van de EU? #europeseverkiezingen

Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni zullen een aantal vwo 5 leerlingen naar Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht gaan om de Europese verkiezingen te promoten. Dit doen ze door mensen de vraag te stellen: Wat weet u van de EU? #europeseverkiezingen ...

Vandaag zijn de examens voor mavo, havo en vwo gestart. Heel heel succes! 🍀

Vandaag zijn de examens voor mavo, havo en vwo gestart. Heel heel succes! 🍀 ...

Toneel, debat en creatief schrijven. In korte tijd maakten onze leerlingen er iets moois van tijdens de gymnasiummiddag. 🏛️

Toneel, debat en creatief schrijven. In korte tijd maakten onze leerlingen er iets moois van tijdens de gymnasiummiddag. 🏛️ ...

ANDERS DAN ANDERE SCHOLEN

DIT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET STREEK

Christelijk onderwijs

Het Streek is een christelijke scholengemeenschap. Alle medewerkers onderschrijven de christelijke identiteit. Wij zien onze leerlingen en elkaar als waardevol en van betekenis. Alle kinderen uit onze multiculturele en multireligieuze samenleving zijn welkom.

Hoge slagingspercentages

Op Het Streek Lyceum slaagt gemiddeld 98% bij de mavo, 92% bij havo en 98% bij vwo en gymnasium. Gemiddeld 15% van onze leerlingen doet examen op een hoger niveau dan de basisschool adviseerde.

GEZONDE SCHOOL

Gezonde leerlingen presteren beter! Met de Gezonde School Aanpak creëren we bewustzijn voor een gezonde en actieve leefstijl. CSG Het Streek heeft het vignet ‘Gezonde School’, een kwaliteitskeurmerk als je structureel werkt aan het verbeteren van de gezondheid van leerlingen. Lees hier meer.

Samen leren, samen leven!

Samen bouwen we aan een inspirerende omgeving, waarin onze leerlingen zich ontwikkelen en kansen pakken. Het resultaat is belangrijk, maar de weg daar naartoe ook. We stimuleren leerlingen hun groeiproces te delen met anderen, binnen de school en ook daarbuiten.

Het Streek: Gezonde School!

GEZONDE, ACTIEVE LEEFSTIJL VOOR IEDEREEN

Het Streek vindt het belangrijk dat de schoolomgeving bijdraagt aan de gezondheid van leerlingen en medewerkers. Om deze gezonde omgeving te realiseren én te waarborgen heeft Het Streek gekozen om te werken volgens ‘De Gezonde School Aanpak’. Dit is een effectieve aanpak om bij leerlingen bewustzijn te creëren voor een gezonde, actieve leefstijl…

BEKIJK EN DOWNLOAD ALLE INFORMATIE

ALLES NOG EEN KEERTJE RUSTIG DOORNEMEN?

Klik, blader en lees hier alle informatie over Het Streek Lyceum bestaande uit: de schoolgids, informatiebrochure en activiteitenfolder. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op

Shelf Wood

PraktischE INFO Het Streek

Voor ouders en leerlingen

Hoe laat beginnen de lessen? Wanneer zijn de toetsweken? Wat doe je als je ziek bent? Hoe leen of verleng je een boek bij de mediatheek? Via deze pagina kom je terecht bij allerlei praktische informatie die van belang is als je leerling of ouder van een leerling van Het Streek Lyceum bent.

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!