TOP

TalentOntwikkelProgramma

HET STREEK LYCEUM ONDERSTEUNT JOUW TALENT

Iedereen heeft een talent! Ligt jouw talent op het gebied van sport, muziek of op cognitief gebied? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor deelname aan een speciaal programma waarmee we je helpen om het beste uit jezelf naar boven te halen: het TalentOntwikkelProgramma (TOP).

Hoogbegaafdheid

Het Streek Lyceum is aspirant-lid van de vereniging Begaafdheidsprofielscholen (BPS). Vanwege het diverse aanbod aan onderwijsstromen heeft Het Streek veel te bieden voor hoogbegaafde leerlingen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra uitdaging op het gymnasium, op het technasium of in de leerstroom GeoFuture. Ook in de bovenbouw hebben we een uitdagend aanbod voor je, met onder andere Cambridge Engels (CPE), het vak filosofie, extra programma’s op de universiteit (bijvoorbeeld Radboud Pre-University College), mogelijkheid tot het volgen van een extra vak en het geven van bijlessen aan leerlingen. Je zou verwachten dat hoogbegaafde leerlingen het op school veel makkelijker hebben. Maar juist deze leerlingen kunnen moeite hebben met aansluiting vinden bij de andere leerlingen, met samenwerken en/of met leren leren.

Om hoogbegaafde leerlingen te helpen hun talenten zo goed mogelijk te ontwikkelen, hebben wij een TalentOntwikkelProgramma (TOP) ontworpen. Met dit programma helpen je we om op de juiste koers te varen zodat jij je schoolloopbaan op Het Streek succesvol kunt doorlopen.
Indien je in aanmerking komt voor dit programma, kunnen we het volgende voor je betekenen:

  • Een persoonlijk mentor die met je meedenkt en je indien nodig individueel begeleidt.
  • Een aantal ontmoetingen per cursusjaar om samen met andere leerlingen een peergroep te vormen.
  • Workshops waarin we aan de slag gaan met thema’s die kunnen spelen bij hoogbegaafde leerlingen.

Toptalent op het gebied van sport of muziek

Als je op hoog niveau een sport beoefent of muziek maakt, kan het lastig zijn om je activiteiten buiten school goed te combineren met je schoolwerk. ‘Samen leren, samen leven’ is onze slogan en daarom denken we graag met je mee wat nodig is om een topprestatie te kunnen leveren. Indien je in aanmerking komt voor het Toptalent Programma kunnen we het volgende voor je betekenen:

  • Aanpassingen doen in jouw lesrooster.
  • Hulp bieden bij het inplannen van jouw toetsen.
  • Overleggen met de sportvereniging of instantie waar je aan verbonden bent.

Neem contact op met de heer Van Essen, docent bewegingsonderwijs en coördinator Talent op School (hes@hetstreek.nl) met vragen over toptalent.

CONTACTPERSOON

HEB JE EEN VRAAG? STEL HEM GERUST

Wil je weten of je in aanmerking komt voor deelname aan het TalentOntwikkelProgramma? Neem contact op met onze coördinator mevrouw Van Walderveen (awa@hetstreek.nl) met vragen rondom hoogbegaafdheid.

PraktischE INFO Het Streek

Voor ouders en leerlingen

Hoe laat beginnen de lessen? Wanneer zijn de toetsweken? Wat doe je als je ziek bent? Hoe leen of verleng je een boek bij de mediatheek? Via deze pagina kom je terecht bij allerlei praktische informatie die van belang is als je leerling of ouder van een leerling van Het Streek Lyceum bent.

BELANGRIJK OP HET STREEK LYCEUM

BEKIJK HIER WAAR WIJ WAARDE AAN HECHTEN IN ONS ONDERWIJS

Keuzeaanbod

Op Het Streek Lyceum krijg je ruimte om te kiezen wat bij je past: Extra sport, Cambridge Engels, Béta Challenge of Cultuur & media, bijvoorbeeld.

ONDERSTEUNING

Vanaf de start van je schoolloopbaan op Het Streek Lyceum hebben we aandacht voor jou en voor wat je nodig hebt om de middelbare school succesvol te doorlopen. Lees hier meer.

LAPTOPS IN DE LES

Op Het Streek Lyceum neem je iedere dag je eigen laptop mee om, naast je schoolboeken, in de lessen te gebruiken. Lees hier meer over.

Buitenschoolse activiteiten

Op Het Streek Lyceum valt er ook naast de lessen van alles voor jou te beleven aan culturele en sportieve activiteiten. Zo organiseren we jaarlijks zeil- en skikampen. Lees hier meer.

OP HET STREEK KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN

Méér weten of keuze al gemaakt?

Lees alles OVER HET STREEK en meld je aan!