Internationale schakelklas

Internationale schakelklas

isk.jpg

Niet iedereen woont even lang in Nederland. Sommige kinderen beheersen de taal daarom nog niet zo goed. Op een aparte locatie in Ede biedt Het Streek en internationale schakelklas aan.

Als je nog niet zo goed bent in lezen en schrijven in de Nederlandse taal, dan is het natuurlijk heel moeilijk om op een gewone school mee te doen. Hoe kun je een uitleg voor biologie krijgen als je de woorden niet snapt? Voor kinderen die afkomstig zijn uit het buitenland is het daarom belangrijk heel veel met taal bezig te zijn. Na twee jaar beheersen deze kinderen de taal meestal al zo goed, dat zij wél op een gewone school kunnen meedraaien. Na deze twee jaar wordt bepaald op welke school in Ede deze leerling het beste op zijn of haar plek zit.

De locatie voor de internationale schakelklas (ISK) wordt georganiseerd en aangestuurd door Het Streek in samenwerking met de andere middelbare scholen in Ede. 

Voor informatie over het ISK kan contact opgenomen worden met de teamleider van het ISK, J. Vierbergen op jvb@hetstreek.nl.

De internationale schakelklas is gevestigd aan Heyendaal 2, 6715 JM in Ede.

 

Deze pagina delen